Politiebericht Brabant-Noord: Uden 29-05-2001
Persbericht district De Leijgraaf

AUTOS BESCHADIGD OP BEDRIJVENTERREIN

Tussen zaterdag en maandag zijn op een afgesloten parkeerterrein van een bedrijf aan de Amert te Veghel vijf personenautos beschadigd. Bij de verschillende voertuigen is geprobeerd de sloten te forceren. De totale schade bedraagt tussen de f.4.000,-- en f.5.000,--.

MEDEWERKER BETRAPT WINKELDIEF

Maandagmiddag is bij een winkel aan de Losplaats in Uden ingebroken. De medewerkers van de desbetreffende winkel zagen de dader met pakken koffie naar buiten lopen en spraken hem daarop aan. Na aanhouding en verhoor kreeg de verdachte, een 28-jarige inwoner van Gemert, een dagvaardiging. De winkel legde de man een winkelverbod op.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Op maandagavond is bij een aanrijding aan de Industrielaan te Uden een persoon gewond geraakt. Een 37-jarige automobilist uit Druten reed over de Industrielaan in de richting van de Loopkantstraat toen hij rechts werd ingehaald door een 21-jarige bestuurder uit Berghem. Direct daarna trachtte een 18-jarige bestuurder afkomstig uit Oss de man uit Druten ook in te halen. De 37-jarige man werd hierdoor afgeleid waardoor hij niet zag dat de bestuurder die hem zojuist rechts had ingehaald, stilstond op de weg. De man kon niet meer op tijd remmen en reed achterop de andere personenauto. Het slachtoffer is met nekklachten is overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek kon hij dezelfde avond nog naar huis.

WINKELINBRAKEN

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een winkel aan de Losplaats in Uden. Aan de voorzijde van het pand werd een ruit ingeslagen. Via het raam zijn de inbrekers de winkel binnengekomen en hebben verschillende soorten rookwaar met een nog onbekende waarde meegenomen.

In dezelfde nacht werd tevens ingebroken bij een winkel aan het Mondriaanplein in Uden. Ook hier werd een ruit ingeslagen en bestond de buit uit rookwaren.

INBRAAK BEDRIJVENTERREIN

Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Corridor in Veghel. Van het terrein werden twaalf lege kratten met frisdrankflessen meegenomen. De medewerkers van het bedrijf zagen de dader vluchten met zes kratten. De andere zes kratten werden buiten het terrein teruggevonden.

INBRAAK IN CARAVAN

Tussen zondagavond en maandagavond is aan de Lelielaan in Veghel ingebroken in een caravan. De caravan stond geparkeerd op de openbare weg. De inbrekers hebben de deur van de caravan geforceerd en hebben onder andere een voortent, een kampeertent en een afzuigkap meegenomen. De totale waarde van de goederen is nog niet bekend.