Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 29-05-2001 Persbericht district Land van Cuijk

VERDACHTEN AUTO-INBRAAK AANGEHOUDEN

In de nacht van maandag op dinsdag zijn aan de Quaylaan in Grave twee verdachten, van autoinbraken aangehouden. Eerder die avond is de politie gebeld door twee getuigen die de twee verdachten met zaklampen in autos zagen schijnen en aan de portiers zagen voelen. De verdachten, 21 en 23 jaar oud, zijn door de getuigen aangewezen als zijnde de verdachten. Zij ontkennen echter dat zij iets met dit feit te maken hebben gehad. Na fouillering bleek dat beiden inbrekerswerktuig op zak hadden. De man en vrouw, afkomstig uit Polen, zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

VERDACHTE HELING AANGEHOUDEN

De politie heeft maandag een 39 jarige inwoner van Cuijk aangehouden op verdenking van heling. In de woning van de man trof de politie een gestolen fiets aan. Ook vond de politie een alarmpistool en twee echt lijkende speelgoedpistolen die eveneens inbeslaggenomen zijn. De man is voor verhoor ingesloten.

AUTO UITGEBRAND

Dinsdagochtend is aan de Nachtegaalstraat te Mill een auto gedeeltelijk uitgebrand. De brandweer heeft ter plaatse de brand geblust, er zijn geen sporen van brandstichting aangetroffen. Aangezien de eigenaresse van de auto maandagavond al problemen had met de verlichting van de auto is de oorzaak van de brand waarschijnlijk een technisch mankement.

WONINGINBRAAK

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Stationsstraat te Mill. Aan de achterzijde van de woning werd een deurgeforceerd waardoor de inbrekers zich toegang verschaftten tot het pand. Uit de woning werd een GSM meegenomen.

CONTROLE SNELHEID

Tijdens een snelheidscontrole op de Deurneseweg in Oploo controleerde de politie dinsdagmorgen de snelheid van 233 passerende voertuigen. 68 bestuurders reden te hard waarvan de hoogst gemeten snelheid 164 km/u. bedroeg waar 80 km/u mag.