Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 29-05-2001 2e Persbericht van dinsdag 29 mei 2001

Berichten uit de regio

Best: Diefstal personenauto
Dinsdagmorgen tussen 00.00 uur en 06.30 uur is er vanaf een afgesloten binnenplaats een personenauto, merk Toyota, type Landcruiser, kleur groen, voorzien van het kenteken 24-VS-FS, weggenomen. De auto vertegenwoordigt een waarde van 80.000 gulden.

Best: Eenzijdige aanrijding
Vanmorgen omstreeks 08.50 uur is een 47-jarige automobilist uit St. Oedenrode op de Molenheideweg, door nog onbekende oorzaak, met zijn auto tegen een boom gereden. De man klaagde over pijn in zijn borst.

Deurne: Aanhouding na winkeldiefstal
Dinsdagmorgen om 11.10 uur is op de Zeilbergsestraat een 29-jarige inwoonster van Griendtsveen aangehouden. De vrouw was kort ervoor betrapt in een winkel aan de Zeilbergsestraat toen zij levensmiddelen zonder te betalen wilde wegnemen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Zij kreeg een transactie van 250 gulden aangeboden en die direct betaald. De weggenomen goederen zijn aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Westerhoven: Aanrijding met gewonden
Op de kruising van de provinciale weg 317, Valkenwaard Eersel, met de Heuvel, zijn vanmorgen omstreeks 08.20 uur twee vrachtautochauffeurs bij een aanrijding gewond geraakt. Een 59-jarige inwoner van Reusel reed met zijn vrachtauto geladen met zand, over de provinciale weg in de richting Eersel. Een 54-jarige inwoner van Made reed met zijn vrachtauto over de Heuvel in de richting Westerhoven en stopte niet voor de kruising. Hierdoor raakte hij de vrachtauto, bestuurd door de 59-jarige inwoner van Reusel, in de flank waardoor deze op zijn zijkant kantelde. Beide bestuurders zijn met onbekende, niet zware, verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en ter observatie opgenomen. De weg is de hele ochtend afgesloten geweest. De beide voertuigen zijn weggetakeld. De brandweer heeft de weg schoon gespoten. De technische recherche stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Vanmorgen is ertussen 10.00 uur en 12.25 uur een snelheidscontrole gehouden op de Moonslaan. 113 van de 310 gecontroleerde voertuigen reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Valkenswaard: Aanhouding na openbare schennis
Vanmiddag om 14.45 uur is er achter de Taamvenhoeve een 58-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man openbare schennis had gepleegd ten opzichte van enkele kanoërs in de Dommel. Diezelfde getuigen hebben de man aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Tussen 12.40 uur en 14.55 uur is er op de Tongelresestraat een snelheidscontrole gehouden. 103 van de 14.58 gecontroleerde voertuigen reden er sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Helmond: Drugsdealer en gebruikers aangehouden. Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners met betrekking tot overlast door kopers van drugs in de Drietipstraat, zijn vandaag omstreeks 13.45 uur een 19-jarige en een 16-jarige Helmondse aangehouden. Bij hun aanhouding waren de vrouwen in het bezit van enkele zakjes weed, deze zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Naar aanleiding van deze aanhouding is de politie naar het pand aan de Drietipstraat gegaan en heeft de 32-jarige bewoner aangehouden. Bij de ingestelde huiszoeking werden diverse zakjes weed en een geldbedrag van 4000 gulden inbeslaggenomen. De 32-jarige verdachte is voor onderzoek ingesloten op het bureau. De inbeslaggenomen drugs zullen worden vernietigd.