Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 29-05-2001
1e Persbericht 29 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 28-jarige Eindhovenaar is maandagavond om 20.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Beukenlaan en Zeelsterstraat. De man reed via de Zeelsterstraat met zijn bromfiets bij rood de kruising op en werd aangereden door een 39-jarige automobilist uit Geldrop die vanaf de Beukenlaan de kruising opreed. Het slachtoffer is met een bovenbeenfractuur naar het Diaconessenhuis gebracht. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Breugel: Alcoholcontrole
Tijdens een alcoholcontrole op maandagavond in Breugel is een 61-jarige man uit Son bekeurd omdat hij onder invloed reed. Hij blies tijdens de ademtest 1,10 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Schennispleger actief
Maandagavond rond 22.30 uur heeft een onbekende man schennis gepleegd bij een woning aan de Fokkerlaan in Helmond. De schennispleger stond voor het raam van de woning te masturberen. Rond 22.50 uur vond hetzelfde feit plaats bij een woning aan de Dr Knippenberghof.

Helmond: Computers gestolen
Maandagavond rond 23.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Waterdijk in Helmond. De daders sloegen een ruit stuk en namen uit het kantoor twee computers weg.

Middelbeers: Onder invloed
Maandagavond rond 22.50 uur is in Middelbeers op de Doornboomstraat een 58-jarige man uit Oostelbeers betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies tijdens de ademtest 0,95 pro mille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bergeijk: Onder invloed
Dinsdagmorgen rond 3.50 uur is op de Mr Pankenstraat een 24-jarige automobilist uit Riethoeven betrapt op het rijden onder invloed. De man blies tijdens de ademtest 0,65 promille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Valkenswaard: Mishandeling
Vanmorgen om 01.15 uur is op de Dukaathof een 20-jarige Helmondse vrouw, na een ruzie over enkele spullen die de vrouw wilde ophalen, door haar ex vriend op haar gezicht geslagen. De vrouw liep hierbij verwondingen in haar gezicht op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Waalre: Mishandeling automobilist
Dinsdagmorgen omstreeks 00.30 uur is op een parkeerplaats aan de A2 onder Waalre een 53-jarige inwoner van Valkenswaard mishandeld. De man stapte op de parkeerplaats uit zijn auto en werd direct aangevallen door een donkere en een blanke man. Zij sloegen hem met een onbekend voorwerp op zijn hoofd waardoor er een bloedende hoofdwond ontstond. De beide mannen stapten vervolgens in een zilvergrijze Opel Corsa. Een vrachtwagenchauffeur probeerde hen het wegrijden te beletten maar kon het niet voorkomen. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan een hoofdwond laten behandelen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Best: Automobilist beroofd
Maandagavond omstreeks 22.40 uur is op de Erica een 28-jarige inwoner van Veldhoven van zijn portemonnaie beroofd. Het slachtoffer reed over de Erica naar huis. Langs de rechterzijde van de weg stond een auto met pech. Twee inzittenden van de auto wenkten het slachtoffer om te stoppen. Direct hierna rukte een van de mannen het portier aan de bestuurderskant open en bedreigde de bestuurder met een op een mes gelijkend wapen en eiste geld en een telefoon. Door de overvallers werd getracht de man uit de auto te trekken om er met zijn auto vandoor te kunnen gaan. Dit lukte echter niet omdat de man zich hevig verzette. Door een van de mannen werd de portemonnaie van het slachtoffer uit zijn zak weggenomen. Toen er een andere auto passeerde stapten de daders in een zandkleurige Ford Sierra en reden weg. In de portemonnaie zate een bedrag van 2000 gulden en diverse pasjes. De politie stelt een onderzoek in.