Persbericht

Draadloze multifunctionele router van SMC Networks

Nieuwe multifunctionele router maakt gedeelde internettoegang mogelijk en beschikt over geïntegreerde printserver en beveiligingsfuncties.

Brussel/Amsterdam, mei 2001 - SMC Networks, toonaangevende ontwikkelaar van netwerkproducten, introduceert een nieuwe draadloze router binnen haar Barricade-gamma. De oplossing groepeert in één enkele behuizing een Ethernet switch met drie 10/100 Mbps-poorten, een draadloos netwerktoegangspunt van 11 Mbps, een printserver en een NAT-firewall. De gebruikers van draadloze netwerken kunnen voortaan hun hogesnelheids-internettoegang delen en communiceren met andere werkplekken in het lokale netwerk, mits die zich binnen een straal van maximaal 450 meter bevinden.

De multifunctionele Barricade draadloze router is een alles-in-één oplossing die zowel op Mac als op PC gebruikt kan worden en de volgende functionaliteiten omvat:

· Ethernet-switch met drie 10/100Mbps-poorten

· Eenvoudige aansluiting op een bestaande modem (56K, ISDN, ADSL of kabel)
· Gedeelde printserver

· Geïntegreerde NAT-Firewall

· Gelijktijdige internettoegang van 253 PC's via slechts één IP-adres
· Draadloze snelheid aanpasbaar tot 11/ 5,5/ 2 of 1Mbps
· Actieradius van maximaal 450 meter (afhankelijk van de gebruiksomgeving)
· Ingebouwde DHCP-server: IP-adressen worden automatisch toegekend
De nieuwe router van SMC Networks met draadloos netwerktoegangspunt (11 Mbps) maakt deel uit van de uitgebreide Barricade-familie van beveiligde routers. De Barricade-routers zijn de eerste breedbandrouters die over een ingebouwde printserver beschikken en die verschillende gebruikers toegang verschaffen tot internet via een ISDN-adapter, een 56K-modem, een kabelverbinding of ADSL.

Erwin Cremers, Country Manager Benelux: "Onze nieuwe multifunctionele draadloze router maakt deel uit van een gamma dat specifiek is ontworpen voor kleine en middelgrote netwerkomgevingen - thuis of bedrijfsmatig - waar naast een internettoegang ook netwerkbeveiliging en mobiele draadloze toegang gewenst zijn. De multifunctionele draadloze Barricade-router vormt een aanvulling op het draadloos 11 Mbps-netwerkgamma van SMC, dat bestaat uit netwerkkaarten op PC-card- of PCI-formaat, een USB adapter, een bridge en een toegangspunt. Elk onderdeel is specifiek ontworpen voor kleine- en middelgrote organisaties en particulieren."

SMC Networks Benelux, Amersfoort. Telefoon: 033 - 455 7288. Website: http://www.smc.com.

Prijs en beschikbaarheid
SMC7004AWBR : 722,30 EUR excl. BTW
Beperkte waarborg

Promotieaanbod geldig tot 31 augustus 2001: SMC Networks biedt elke koper van een draadloze multifunctionele Barricade-router een gratis 11 Mbps PCMCIA-kaart (SMC2632W) - de details staan op de verpakking. Inschrijving op de site:
www.smc-europe.com

Over SMC Networks
SMC, een toonaangevende leverancier van betrouwbare en compatibele netwerkinterfacekaarten, hubs en switches voor een lage 'Cost of Ownership', is een joint venture tussen Standard Microsystems Corporation en Accton Technology Corporation. Gespecialiseerd in LAN-oplossingen voor het MKB en thuisgebruikers, is SMC in staat tegemoet te komen aan de eisen van de gebruikers door gepersonaliseerde klantenservice en -ondersteuning met een snelle responstijd.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Barcelona terwijl het bedrijf wereldwijd over kantoren beschikt in de Verenigde Staten, Europa, Australië, Azië en Japan.

In de Benelux worden de SMC producten verdeeld door ACAL Belgium, DLI, ICP Belgium, Kappa Data, ISL en M-Team - alsmede door ACAL Nederland en ICP Nederland.
Voor meer informatie verwijzen wij graag naar onze website: http://www.smc.com

Voor redactionele informatie: Pb0303 Influx PR, Jakob Brons of Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, Fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-pr.com.
Of:
SMC Networks, Erwin Cremers (Country Manager Benelux). Telefoon: 033 - 4557288
of e-mail: erwin.cremers@smc-europe.com.