Hewlett-Packard

Keywords: "BREED

country

hp nederland producten & diensten onderhoud oplossingen kopen

spacer
hp invent
corner persberichten corner
zoek zoek
neem contact op neem contact op
persberichten
persberichtenarchief
perscontacten
corner corner
spacer
hp nederland persbericht
Print Arrow print versie

BREED PORTFOLIO SYSTEMEN, DIENSTEN EN OPLOSSINGEN MET ITANIUM-PROCESSOR

HP biedt toegang tot computingtechnologie van de volgende generatie met op Itanium gebaseerde oplossingen

Amstelveen, 29 mei 2001 Hewlett-Packard, co-ontwikkelaar van de Intel Itanium Instruction Set Architecture, brengt een breed portfolio systemen, diensten en oplossingen met de Itanium-processor op de markt. Met het nieuwe portfolio kunnen organisaties eenvoudig overstappen naar platformtechnologie op basis van Itanium, een nieuw hoofdstuk in zakelijk computing. Hierbij blijven organisaties flexibel in het kiezen van een besturingssysteem en eerdere investeringen blijven behouden.

De nieuwe Itanium-systemen die HP introduceert zijn de HP Workstation i2000 met maximaal twee processors, de HP Server rx4610 met maximaal vier processors en de HP Server rx9610 met maximaal 16 processors. Gebruikers kunnen hierbij kiezen tussen de besturingssystemen HP-UX, Microsoft Windows en Linux.

HP-UX is op dit moment het enige 64 bits UNIX-systeem dat bij overstap van RISC- naar Itanium-technologie software-compatibiliteit biedt. Doordat HP-UX is geoptimaliseerd voor de Itanium-architectuur, blijven gebruikers ook in de toekomst profiteren van de prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van deze omgeving. HP is daarnaast de enige leverancier die RISC-hardware levert die kan worden omgezet naar de Itanium-processor zonder applicaties of software opnieuw te compileren.

Programmas voor gebruikers en ontwikkelaars
HP vereenvoudigt de overgang naar Itanium-technologie met advies, opleidingen, software, financiering, diensten en ondersteuning. HP biedt hierbij de volgende programmas:

Start-updiensten voor configuratie van netwerken en besturingssystemen, set-up van files en accounting en implementatie van operationele procedures.

Projectbeheer en planning van de overgang naar de Itanium-processor.

Porting- en migratiediensten voor het overzetten van applicaties naar Itanium-systemen.

Diverse opleidingstrajecten om gebruikers van de nodige technische kennis te voorzien.

Een financieringsprogramma voor de aanschaf van Itanium-werkstations en servers met een aantrekkelijke rente en de keuze tussen terugbetalen in twaalf of achttien maanden.

Ook is HP bezig met een investeringsbeschermingsplan met financiële beloningen voor gebruikers die nu overstappen naar Itanium-systemen en later ook willen overstappen naar de volgende generatie Itanium-systemen (codenaam McKinley).

Voor ISVs (Independent Software Vendors) is er het HP Designing the Future-programma. Dit programma voorziet in marketingvoordelen, technische informatie, diensten en ondersteuning voor de inzet van HP-UX-, Windows- en Linux-oplossingen op HPs Itanium-systemen.

Samen met andere toonaangevende leveranciers, zoals Oracle, werkt HP aan de grootschalige acceptatie van de Itanium-technologie. Oracles ondersteuning van de Itanium-systemen van HP zal zorgen voor nog snellere acceptatie van Itanium-architectuur voor toonaangevende applicaties.

Beschikbaarheid
De nieuwe Itanium-systemen zijn vanaf eind juni 2001 beschikbaar.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

HP-UX versie 10.20 en later en HP-UX versie 11.0 en later (zowel in 32- als 64-bit configuratie) op alle HP 9000 computersystemen zijn OpenGroup UNIX 95 merkproducten. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group. Intel en Itanium zijn in de Verenigde Staten geregistreerde handelsmerk van Intel Corporation. Oracle is een geregistreerd handelsmerk van Oracle Corporation Microsoft Windows is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Print Arrow print versie

Privacy verklaring Juridische voorwaarden © 1994-2001 Hewlett-Packard Company