Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van dinsdagmiddag
16:16 dinsdag 29 mei 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156


* Diefstal uit auto

RODEN Afgelopen nacht werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Zijdenpaal. Een zijruit werd ingeslagen en vervolgens werd het portier geopend. Voor zover kon worden nagegaan werden een auto/cd speler en twee zonnebrillen ontvreemd.

ASSEN In een auto geparkeerd aan de Hofstukken is afgelopen nacht ingebroken. Vermoedelijk is er ingebroken met behulp van een valse sleutel. Uit de auto is een radio en een wisselaar met 10 cds weggenomen.

ASSEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto aan de Mr. P.J. Troelstralaan. De auto stond geparkeerd op een oprit. Een raam werd geforceerd om binnen te komen. Vermist wordt de radio/cd speler.


* Diefstal uit schuur

HOOGEVEEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een schuur achter een woning aan de Huijgensstraat. Ontvreemd zijn een damesfiets, een decoupeerzaag, 2 vlakschuurmachines, vuistvlakschuurmachine, een las/soldeerapparaat en een gasfles. Om binnen te komen is de deur met een hard voorwerp geforceerd. Het totale schadebedrag is onbekend.


* Diefstal uit kleedkamer

COEVORDEN Maandagavond zijn er enkele spullen gestolen uit de kleedkamer van voetbalclub Germanicus aan de Pampert. Twee personen hebben reeds aangifte gedaan. Van nog enkele spelers zijn ook goederen gestolen en deze moeten nog aangifte doen. Vermist worden o.a. twee portemonnees met pasjes, treinkaart, identiteitskaart en geld.


* Diefstal uit woning

DROUWEN Afgelopen weekend is er ingebroken in een huis aan de Gasselterstraat. De woning staat leeg in verband met een verbouwing. Een tv is weggenomen. De totale schade is niet bekend.


* Diefstal uit achtertuin

MEPPEL Uit een achtertuin aan de Hugo van Schaiklaan zijn tussen 20 en 27 mei 2 vijverpompen en 4 bakken met waterplanten gestolen. De totale schade wordt geschat op F. 480,-.


* Ongeval met letsel

HOOGEVEEN Vanmorgen reden een 12 jarige fietster en een 32 fietser over het fietspad tussen sportpark t Noord en de Galileilaan. Beiden hadden de vaart er goed in en kwamen in de bocht met elkaar in aanrijding. Het 12 jarige meisje kwam ongelukkig ten val en is met nekklachten overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis. Daar bleek ze een hersenschudding en letsel aan haar rechterschouder opgelopen te hebben. De 32 jarige man kwam er ongeschonden vanaf.


* Onverzekerd en zonder rijbewijs rijden

NORG Vanmorgen is bij een controle op de Asserstraat een 25 jarige automobilist uit Roden aangehouden. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en de auto bleek niet verzekerd te zijn. De auto is in beslag genomen. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt


* Diefstal vaartuig

EMMEN Vanmorgen werd door een 34-jarige Emmenaar, aangifte gedaan van het stelen van een boot aan de Koraaldreef. De diefstal heeft plaats gevonden tussen 23 en 27 mei. De rubberboot, kleur grijs/zwart, lag vast met een ketting en een touw. De totale schade bedraagt ruim f 2700,-.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe