Provincie Groningen

Groningen, 29 mei 2001 Besluitenlijst nr.19

1. GS hebben besloten een bedrag van 70.000,- beschikbaar te stellen aan de gemeente Zuidhorn voor de automatisering van de brug in Pieterzijl ten behoeve van de vaarrecreatie. Voor meer informatie, zie persbericht nr.107, d.d. 29-05-01.

2. GS hebben besloten het bestemmingsplan "aanvullende regeling seksinrichtingen" van de gemeente De Marne grotendeels goed te keuren. Goedkeuring wordt onthouden aan een wijzigingsbevoegdheid die in het plan is opgenomen.

3. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Senioren Zomerschool voor activiteiten in juli 2001 af te wijzen, omdat het verzoek niet past binnen het provinciaal beleid zoals neergelegd in de nota " werken aan sociale duurzaamheid Welzijn en Zorg 2000-2004".
4. GS hebben besloten een stimuleringssubsidie van 1.500,- te verlenen aan de Stichting Voetbalkamp Groningen voor de organisatie van een zomervoetbalkamp voor jongeren van 12 t/m 16 jaar.

5. GS hebben besloten een subsidie van 2.500,- te verlenen aan het survivalteam Boerakker voor de 7e survivalrun op 29 september a.s. De activiteit draagt bij aan de participatie van niet-sporters, aan diverse sporten en in het bijzonder aan de survivalsport.
6. GS hebben besloten een subsidie van 11.000,- te verlenen aan de Vereniging Kleine Dorpen Groningen voor het project "Struunroutes Westerkwartier". Het project is gericht op de verbreding van de bestaande wandelroutestructuren, met als doel wandelaars langer in het gebied te houden.

7. GS hebben besloten goedkeuring te onthouden aan het bestemmingsplan "Stadskern, omgeving Borglaan" van de gemeente Appingedam. Het plan voorziet in de bouw van woningen in de binnenstad van Appingedam. Goedkeuring wordt onthouden omdat door de gemeente niet is voldaan aan de formele vereisten die de wet aan de publicatie van de terinzagelegging stelt.