European Union

Pakistan : Resumed India - Pakistan dialogue Press Release: Brussels (29-05-2001) - Press: 208 - Nr: 9286/01


Brussel,
29 mei 2001

9286/01 (Presse 208)

P 104/01

(OR. en)

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de hervatting

van de dialoog tussen India en Pakistan

De Europese Unie heeft nota genomen van de uitnodiging van premier Atal Behari Vajpayee aan generaal Pervez Musharraf om zodra het hem schikt, een bezoek aan India te brengen. De Europese Unie is ingenomen met dit initiatief en vindt de positieve reacties op de uitnodiging die in regeringskringen in Islamabad te horen waren, bemoedigend.

De Europese Unie steunt het blijvende engagement van India en Pakistan om zich aan de bestandslijn terughoudend op te stellen.

De Europese Unie blijft er bij alle partijen op aandringen om op het terrein de grootste gematigdheid in acht te nemen, de aangegane verbintenissen na te komen, nieuwe vertrouwenwekkende maatregelen in overweging te nemen en vastberaden en te goeder trouw de weg in te slaan van een eerlijke en constructieve dialoog in de geest van Lahore.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.