Vooraankondiging symposium 'Omgaan met patiëntengegevens'

29 maart 2001

KNMG-middagsymposium op 29 mei aanstaande in de Domus Medica in Utrecht. Thema: de nieuwe privacywet en de 'Handleiding voor artsen inzake privacy en het omgaan met patiëntgegevens'.

Gevolgen van nieuwe privacywet
Als huisarts, specialist, sociaal-geneeskundige, assistent of medewerker moet u de wettelijke privacy-eisen volgen voor de omgang met patiëntgegevens.
Medio 2001 worden die eisen aangepast. De nieuwe privacywet 'Wet Bescherming Persoonsgegevens'(WBP) gaat dan van kracht. Deze wet heeft voor artsen een aantal nieuwe consequenties bijvoorbeeld voor de aanmeldingsplicht, de informatieplicht naar patiënten en beveiligingseisen. De reglementsplicht die in de huidige privacywet is opgenomen, komt te vervallen.

Vanuit de KNMG is er een 'Handleiding voor artsen inzake privacy en het omgaan met patiëntgegevens' gemaakt die artsen een handreiking biedt bij het uitvoeren van de nieuwe privacyregels in de WBP. In de Handleiding worden de voor huisartsen, medisch specialisten, sociaal-geneeskundigen en overige artsen belangrijkste privacy-verplichtingen op een rij gezet. Ook zijn voorbeelden van patiënteninformatiefolders, van informatiefolders voor medewerkers binnen de praktijk en een modeloverzicht van personen die toegang hebben tot bepaalde patiëntgegevens opgenomen.

Na een korte plenaire inleiding drie workshops
WBP en huisartsen/artsen met een zelfstandige praktijk WBP en specialisten in ziekenhuizen/andere
gezondheidszorginstellingen
WBP en sociaal-geneeskundigen/keuringsartsen/adviserende artsen

Tijdens de workshop wordt ingegaan op de voor deze artsengroepen specifieke privacy-eisen. Uiteraard kunt u daar ook uw vragen stellen. Bij aanmelding kunt u uw voorkeur aangeven voor een van de workshops. Alle inschrijvers ontvangen die dag een exemplaar van de Handleiding.

Wanneer, waar en kosten
Het programma begint om 13.30 uur en wordt om 16.30 uur afgesloten met een borrel. Locatie: Domus Medica, Lomanlaan 103 in Utrecht. Kosten: fl. 95,- voor KNMG-leden, fl. 145,- voor niet-leden KNMG en fl. 50,- voor studenten.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden bij de Conference Unit KNMG. Het convocaat van de bijeenkomst kunt u telefonisch opvragen bij Marianne Eenkhoorn, telefoonnummer 030-2823204 of per email: m.eenkhoorn@fed.knmg.nl

Voor vragen over de workshops?
Graag aan Marja de Kruijff, telefoonnummer (030)2823391 of per email: m.de.kruijff@fed.knmg.nl
of aan mw. mr. R.M.S. Doppegieter, beleidsmedewerker-jurist KNMG, telefoonnummer (030)2823765 of per e-mail r.doppegieter@fed.knmg.nl

Ga naar : Nieuwspagina van de KNMG
Volgend artikel : Algemene vergadering federatie KNMG op 24 april 2001

© copyright KNMG 2001 home . index . email/adres . Artsennet