Symposium "Duurzaam denken in de voedselketen"

Voedselveiligheid, uitbraken van dierziekten, de opkomst van biologische producten en dalend consumentenvertrouwen zijn actuele thema's die vragen om een andere kijk op de voedselketen. Het symposium "Duurzaam denken in de voedselketen" heeft als doel een praktisch handvat te bieden aan iedereen die op een meer duurzame manier wil omgaan met het verzorgen van het dagelijkse voedsel en daarmee in wil spelen op de behoefte van haar klanten.

Daarom organiseren EasyFood, Proterra, AgLink Business Constructors en Hogeschool Larenstein op dinsdag 29 mei a.s. dit symposium. Het symposium is gericht op bedrijven en instellingen die direct of indirect te maken hebben met het verzorgen van maaltijden zoals voedsel en verpakkingsproducenten, cateraars, zorginstellingen en facilitair managers.

Ontwikkelingen
Vragen die zich aandienen zijn: Wat denkt de consument van duurzaamheid? Is er een markt voor duurzame producten? Hoe hanteren we duurzaamheid in de keten? Wat is duurzaamheid in de grootverbruiksector? Hoe geven bedrijven vorm aan duurzaamheid? Hoe kan kennis over duurzaamheid door bedrijven en consumenten worden ontwikkeld?

De sprekers zijn afkomstig uit bedrijfsleven en onderwijs en geven hun visie op duurzaamheid en duurzaam denken in de voedselketen. Verschillende thema's worden uitgewerkt in workshops.

Meer weten?
Meer informatie is te vinden op www.proterra/goedzo.nl.

Voor deelname kunt u contact opnemen met Larenstein Transfer, tel 026-3695640.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Larenstein Transfer, tel 026-3695640.