Gemeente Hengelo

Collecte
Tot en met 9 juni collecteert het Nationaal Epilepsie Fonds/ De Macht van het Kleine. Van 10 juni tot en met 16 juni collecteert de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie. Collectanten kunnen zich legitimeren.

Aanlijngebod honden in buitengebied opgeheven
Het aanlijngebod voor honden in het buitengebied van Hengelo is opgeheven. Dit aanlijngebod was ingesteld na de uitbraak van Mond- en klauwzeer. Binnen de bebouwde kom moet uw hond wel zijn aangelijnd.

Let op fiets in stalling
Zoals elke maand gaat de sector Wijkbeheer in samenwerking met de Politie verkeerd gestalde fietsen uit de binnenstad verwijderen. Bij een vorige actie op dinsdag 15 mei zijn vijftig fietsen weggehaald. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om uw fiets af te sluiten en in een hiervoor bestemde stalling te plaatsen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wijkbeheer, telefoon 2459459.

Popconcert
Op zaterdag 9 juni is er in Amersfoort een gratis concert "No more X-idents". Dit popconcert wordt georganiseerd door TeamAlert, het jongerenteam dat verkeersveiligheid onder de aandacht van jongeren brengt. Iedereen tussen de 16 en 25 jaar die in zijn of haar eigen omgeving een leeftijdsgenoot heeft verloren door een verkeersongeval, zelf betrokken is geweest bij een verkeersongeval of zich betrokken voelt bij het onderwerp "Verkeersveiligheid en jongeren", is welkom.
Informatie en aanmelding via
www.teamalert.nl of 020 41 99 839.

Presentatie Masterplan Hart van Zuid
Uitnodiging

Op donderdag 7 juni 2001 wordt het concept Masterplan Hart van Zuid aan alle betrokkenen en geïnteresseerden gepresenteerd. Naast de presentatie is er een expositie en kan de maquette bezichtigd worden. De presentatie begint om 19.30 uur en vindt plaats in een bedrijfshal aan het Esrein 44. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.
Informatiewijzer voor ouderen
De Stichting Welzijn Ouderen Hengelo heeft in april de Informatiewijzer 2001-2002 uitgebracht. Deze informatiewijzer geeft informatie over zaken als wonen, geld, praktische hulp en ontspanning. Alle 65 plussers in Hengelo krijgen deze gids gratis toegezonden. Als u jonger bent dan 65, kunt u voor uzelf of voor familieleden gratis een exemplaar ophalen of aanvragen bij de Stichting welzijn Ouderen Hengelo aan de Deldenerstraat 59, telefoon 2426205 of bij de Gemeentewinkel.

Raadscommissies
Sociale Zaken, Zorg en Volksgezondheid

De commissie SZV vergadert op dinsdag 5 juni vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Benoeming nieuw lid Seniorenraad

* Invoering Sluitende Aanpak 2001

Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Economische Zaken

De commissie ROVEZ vergadert op woensdag 6 juni vanaf 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Nota van Uitgangspunten Drienerpoort

* Ontwerp bestemmingsplan Floresstraat

* Toelichting van de heer H. Wiendels op het project Duurzaam Industrieterrein Twentekanaal

* Ontwerp bestemmingsplan Oosterbos

* Voorontwerp herziening globaal bestemmingsplan Vossenbelt t.b.v. de realisering van een deel van het woongebied Broek Zuid
* Ontwerp bestemmingsplan Vossenbelt, Beekpark Noord, "Hegeman"
* Actualisatie Nota van Uitgangspunten O-kwadraat 1995
* Kredietaanvraag voor bevordering veilig en goed fietsverkeer in en nabij de Binnenstad

* Nota ICT visie gemeente Hengelo

* Toepassen art. 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een kapschuur aan de Krombekkenweg 10
* Toepassen artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een berging aan de Wolfkaterweg 50
* Voorbereidingsbesluit voor het gebied winkelcentrum Hasselo
Stedelijk Beheer, Volkshuisvesting en Milieu

De commissie SVM vergadert op donderdag 7 juni vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Aanvraag aanvullend krediet voor de kosten van detectie, gespecialiseerd civiel technisch werk en eventuele ruiming van explosieven in de Binnenstad

* Vaststellen Milieuprogramma 2001

* Nota organisatieontwikkeling wijkbeheer
* Rioolrenovatie en herinrichting Waarbekenweg en omgeving
* Vaststelling milieujaarverslag 2000

* Handhaving in het kader van de wet milieubeheer
* Wijkbudgetten

* Nota handhaving Openbare Ruimte

Culturele raad

De Culturele Raad van Hengelo vergadert op maandag 11 juni om 16.15 uur in het Stadhuis, kamer S. 355. De vergadering staat in het teken van het onderzoek "Cultuurparticipatie van allochtonen in Hengelo".

Wijziging dienstregeling OAD Streekvervoer
Op 20 april 2001 is ingestemd met de wijziging per 10 juni 2001 van de dienstregeling van OAD Streekvervoer BV. Het besluit tot vaststelling van de dienstregeling ligt ter inzage in de Gemeentewinkel en bij de sector Bestuur en Ontwikkeling, kamer 2.16 van het Twentehuis, Hengelosestraat 575 in Enschede.

Bezwaar en beroep

Tegen dit besluit tot vaststelling van de dienstregeling kunt u beroep instellen bij de Regio Twente. U kunt tot en met 7 juli 2001 een bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van de Regio Twente, Postbus 1400, 7500 BK in Enschede.

Voorbereidingsbesluit
De raad heeft in zijn vergadering van 29 mei 2001 verklaard dat een bestemmingsplan in voorbereiding is voor:

* het voormalige sportterrein van voetbalvereniging ATC 65 aan de P.C. Hooftlaan; besluit nr. 6427

* de Westermaat, deelgebied Plein. Dit gebied wordt globaal omsloten door de rijksweg A1, de Bornsestraat, de gemeentegrens Hengelo/Borne en de spoorbaan Hengelo-Almelo ; besluit nr. 5761
* het gebied Tuindorp t Lansink. Dit gebied wordt globaal omsloten door de Breemarsweg, Oelerweg, t Onland, spoorbaan Hengelo- Zutphen, sportpark t Lansink, W. de Clerqstraat, Beckumerstraat, Pastoor Sandkuylstraat , Lansinkweg en de Industriestraat; besluit nr. 5762

Ter inzage, bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening

De voorbereidingsbesluiten liggen met de bijbehorende stukken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Van 6 juni tot 18 juli 2001 kunt u schriftelijk bezwaar indienen tegen deze besluiten bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar. Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen desgewenst de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.

Bestemmingsplannen

Vaststelling bestemmingsplan Rozenstraat-Boerhaavelaan-Resedastraat

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 29 mei 2001, bij besluit nr. 6878 vastgesteld het bestemmingsplan
Rozenstraat-Boerhaavelaan-Resedastraat. Dit plan maakt het mogelijk om op de locatie van de voormalige Mavo Woolde woningbouw te realiseren. Het betreft zes twee-onder-een-kap woningen aan de Rozenstraat, acht plintwoningen aan de Boerhaavelaan en 8 gestapelde woningen op de hoek van de Boerhaavelaan.

Ter inzage en bedenkingen

Het bestemmingsplan ligt van 6 juni tot 4 juli 2001 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest, van 6 juni tot 4 juli 2001 schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Vaststelling partiële herziening bestemmingsplan Anninks- en Nijhofshoek

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 29 mei 2001, bij besluit nr. 5760 de partiële herziening van het bestemmingsplan Anninks- en Nijhofshoek (Enschedesestraat 309) vastgesteld. Deze planherziening maakt het mogelijk een overdekt privé-zwembad op dit perceel achter de bestaande villa op te richten.

Ter inzage en bedenkingen

De partiële bestemmingsplan herziening ligt van 6 juni tot 4 juli 2001 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest schriftelijk van 6 juni tot 4 juli 2001 bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Bestemmingsplan Westermaat, Campus & Expres onherroepelijk

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan Westermaat, Campus & Expres met ingang van 15 augustus 2000 onherroepelijk is geworden.

Ter inzage

Bovengenoemd bestemmingsplan ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis.

Appartementencomplex Drienerpoort

Op 6 juni wordt in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Economische Zaken een plan behandeld voor de bouw van een nieuw woon- winkelcomplex aan de Drienerstraat. Op het perceel gelegen tussen het appartementencomplex "de Drienerborgh" en de basisschool Titus Brandsma staan nu nog enkele oude panden. Het is de bedoeling om dit terrein na de sloop van de panden een nieuwe invulling te geven. Gedacht wordt aan een appartementencomplex, genaamd de Drienerpoort, met op de begane grond winkels. Om sturing te kunnen geven aan de stedenbouwkundige inpassing van het nieuwe pand heeft de gemeente een Nota van Uitgangspunten opgesteld, waarin de randvoorwaarden zijn verwoord waaraan het uiteindelijke plan in ieder geval dient te voldoen.

Inloopbijeenkomst

Voor meer informatie over de stand van zaken rond de ontwikkeling van de Drienerpoort, bent u van harte uitgenodigd op een inloopbijeenkomst op woensdag 13 juni, tussen 18.00 en 20.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u de Nota van Uitgangspunten inzien. Verder zijn er medewerkers van de gemeente aanwezig om u te woord te staan over de plannen, de procedures, etc.

Procedure bestemmingsplan

Nadat de gemeenteraad de Nota van Uitgangspunten heeft vastgesteld zal een bestemmingsplan worden opgesteld en in procedure worden gebracht. In de bestemmingsplanprocedure kunt u op een aantal momenten eventuele bezwaren tegen het plan kenbaar maken. Deze momenten worden via de gemeentelijke advertentie kenbaar gemaakt. Verwacht wordt dat het bestemmingsplan na de zomer in procedure wordt gebracht.
Bouwplannen
Terug
Melding

Een melding is ingediend voor:

* oprichten berging, Vechtlaan 112

Bouwaanvragen

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* veranderen en vergroten woonhuis, Uitslagsweg 74
* veranderen en vergroten woonhuis en oprichten garage/berging, Dijksweg 30

* veranderen en vergroten bedrijfswoning, Vleermuisstraat 43
* plaatsen dakkapel, Pierre Monteuxstraat 31
* oprichten onderhoudsloods, Zuidelijke Havenweg 4
* veranderen magazijn in een kapsalon, Berlijnstraat 8
* oprichten berging /dubbele carport, Deurningerstraat 256
* oprichten tuinbouwkas, Nieuwe Grensweg 157
* oprichten duivenhok, Sleedoornstraat 8

* oprichten garage annex berging, Sloetsweg 48
* oprichten verplaatsbare unit, Kerkstraat 92
* veranderen en vergroten woonhuis/cafetaria, Boekeloseweg 81
* veranderen gevel, Wessex 45

* veranderen en vergroten woonhuis, Industriestraat 150
* oprichten garage en een zwembad, Drienerparkweg 5D
* veranderen en vergroten woonhuis, Landmansweg 95
* oprichten berging, Theo van Loonstraat 8A
* veranderen en vergroten woonhuis, Rijnstraat 27
* veranderen en vergroten woonhuis, Brederostraat 3
* veranderen supermarkt, Oude Molenweg 40
* veranderen en vergroten woonhuis, Reggestraat 25
* veranderen achtergevel d.m.v. lichtopstanden, Cardiffstraat 31

* veranderen achtergevel d.m.v. lichtopstanden, Cardiffstraat 29
* veranderen en vergroten woonhuis, Bantingstraat 34
* veranderen en vergroten restaurant, Deurningerstraat 302
* veranderen en vergroten woonhuis, Kirunastraat 3
* veranderen van een kantoorpand in een winkelpand, Wegtersweg 36
* veranderen en vergroten woonhuis, Krabbenbosweg 35
* vernieuwen 22 kozijnen, Jacques Perkstraat 1
* veranderen dakbedekking en verwijderen dakkapel, Langelermaatweg 161

* oprichten garage, Spreeuwenstraat 1

Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze melding en bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Instemming meldingen

In de week van 21 tot en met 25 mei is ingestemd met:
* oprichten tuinhuisje, Hofdijkplantsoen 16
* plaatsen 21 zonneschermen, Burg Jansenstraat 2-8
* veranderen en vergroten woonhuis, Glasgowstraat 12
* oprichten tuinhuisje, Drienerbeekweg (nabij nr. 6)
* plaatsen tuinhuisje, Kotmansweg 2A

* oprichten tuinhuisje, Beppie Nooystraat 1
* oprichten van een berging, Antwerpenstraat 17
* oprichten tuinhuisje, Dr A Kuyperstraat 50

* oprichten tuinhuisje, Oosterhof 6

* oprichten tuinhuisje, Beppie Nooystraat 3

Bouwvergunningen

In de week van 21 tot en met 25 mei is vergunning verleend voor:
* oprichten kantoorgebouw, Demmersweg 3

* veranderen en vergroten woonhuis, Jean Louis Pisuissestraat 36
* veranderen en vergroten bedrijfshal (wijziging vergunning nr.1999/286), Berfloweg 80

* oprichten scheidingswand, Binnenhavenstraat 76
* veranderen bedrijfscomplex, Goudstraat 7, 15, 19 en 23
Ter inzage en bezwaar

De instemming meldingen, verleende bouwvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, in kamer 135 van het stadhuis. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 21 tot en met 25 mei 2001.
Informatie over de exacte data, kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Rectificatie vrijstelling

In gemeenteadvertentie van 22 mei 2001 is een fout adres vermeld. Doorbreking van de aanhoudingsplicht op grond van artikel 50 lid 4 van de Woningwet voor het bouwplan Dijksweg 44 moet zijn: Dijksweg 54.
Artikel 19 lid 3 WRO

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* veranderen/vergroten woning, Colensostraat 8
* veranderen/vergroten woning, Kerkstraat 23
* oprichten berging, Vechtlaan 112

* veranderen/vergroten woning met een erker, Geraniumstraat 14
* veranderen/vergroten woning met een erker, Bantingstraat 34
* veranderen/vergroten woning met een erker, Krabbenbosweg 35
Deze bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen wordt verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 5 juni tot 26 juni 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het Stadhuis. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 5 juni tot 26 juni 2001 schriftelijk indienen bij het college van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Doorbreking aanhoudingsplicht artikel 50 lid 4 WW

Er is een bouwplan ingediend voor het oprichten van een garage annex berging, Watertorenlaan 15.

De raad heeft verklaard dat voor dit gebied een bestemmingsplan in voorbereiding is. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid 1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat het bouwplan in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan dan wel met het provinciaal en nationaal ruimtelijk beleid en met de bouwverordening (na eventuele vrijstelling) kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunning. Zij zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan dit bouwplan.

Ter inzage en zienswijze

Het bouwplan ligt van 5 juni tot 26 juni 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u van 5 juni tot 26 juni 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV)

Voor onderstaande percelen is een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV:

* plaatsen van 2 dakkapellen, Smutsstraat 48-II
* plaatsen van 3 brandtrappen, platdak en loopbrug, Deldenerstraat 25

Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en bedenkingen

Het voornemen om ontheffing te verlenen ligt van 5 juni tot 19 juni 2001 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u van 5 juni tot 19 juni 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Vrijstelling artikel 15 WRO

Verzoeken voor vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* oprichten berging op zijdelingse perceelsgrens, Theo van Loonstraat 8A

* veranderen/vergroten van een woning, Otterstraat 24
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de voorschriften van de geldende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan de verzoeken mee te werken.
Ter inzage en bedenkingen

De verzoeken liggen van 5 juni tot 19 juni 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis. Eventuele bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u van 5 juni tot 19 juni 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet milieubeheer
Terug
Vergunning Wet Milieubeheer

Een oprichtingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer is, onder het stellen van voorschriften die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen en/of te beperken, verleend aan:
* Lastechniek Oost, voor het in werking hebben van een metaalconstructiebedrijf met lasopleidingsfaciliteiten, Platinastraat 41.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

De vergunning en andere van belang zijnde stukken liggen van woensdag 6 juni tot en met dinsdag 17 juli 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655. Aangezien het besluit tot vergunningverlening naar zijn inhoud niet afwijkt van het ontwerp daarvan en er niet tijdig bedenkingen zijn ingebracht tegen het eerder genomen ontwerpbesluit, staat hiertegen geen beroep meer open op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid bestaat tot en met dinsdag 17 juli 2001 wel open voor degene die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig bedenkingen in te brengen.

Om in beroep te kunnen gaan dient men, behalve een omschrijving van de vergunning, een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te zenden aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroep moet binnen bovengenoemde termijn van zes weken in tweevoud zijn ingediend.

Degene die beroep instelt, dient binnen vier weken na een verzoek daartoe van de griffier een griffierecht van f. 225,-- (Euro 102,10) (voor rechtspersonen f. 450,-- (Euro 204,20) te voldoen door storting of bijschrijving op girorekeningnummer 507590 t.n.v. de Raad van State.

Bovenstaande geldt eveneens voor degene die voor 18 juli 2001, naast een beroepschrift, een verzoek voor voorlopige voorziening (bijvoorbeeld schorsing) indient bij de Voorzitter van de Afdeling. Overigens is in dat geval nogmaals het hiervoor genoemde griffierecht van f. 225,-- (Euro 102,10) resp. f. 450,-- (Euro 204,20) verschuldigd. Het verschuldigde bedrag dient in dit geval binnen twee weken na verzoek van de griffier te worden voldaan.
Informatie

Voor meer informatie over het instellen van beroep en/of het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.

Verzoek tot vaststelling hogere waarde geluidbelasting

Burgemeester en Wethouders van Hengelo zijn van plan om een verzoek in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel voor vaststelling van hogere grenswaarden. In dit verzoek wordt een hogere grenswaarde aangevraagd als bedoeld in artikel 82 van de Wet Geluidhinder, voor de geluidbelasting vanwege wegverkeer langs de gevel van een te bouwen woning aan de Enschedestraat (tussen nrs. 187 en 195), behorend bij het bestemmingsplan Anninks- Nijhofshoek van 1957.

Ter inzage

Het ontwerpverzoek met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van woensdag 6 juni 2001 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Milieu. Opmerkingen inzake het ontwerpverzoek kunt u van 6 juni tot en met 20 juni 2001 schriftelijk indienen bij het college van B en W of tijdens de openbare hoorzitting, welke gehouden zal worden op donderdag 21 juni 2001 om 14.00 uur bij de afdeling Milieu, Telgenflat, Markt 204 (2e verdieping). Wanneer u van de openbare zitting gebruik wilt maken verzoeken wij u dit telefonisch kenbaar te maken, telefoon 2459653.

Werk aan de weg
Terug

Wethouder Kampstraat

Met ingang van woensdag 6 juni is het gedeelte tussen de Wethouder Kampstraat 131 tot de achterzijde van Breemarsweg 153 voor een periode van ongeveer 2 maanden voor al het doorgaande verkeer afgesloten. Dit in verband met het verleggen van kabels en leidingen en het aanleggen van een bergbezinkbassin aan de Wethouder Kampstraat.
Viaduct Bornsestraat/A1

Geen doorgaand verkeer

Van maandag 11 juni tot zaterdag 30 juni 2001 is de Bornsestraat, vanaf de kruising met de A1 tot de rotonde op de Bornsestraat in Hengelo, gesloten voor alle verkeer, behalve fietsers. Het benzineverkooppunt TEXACO blijft bereikbaar. Omleidingsroutes zijn aangegeven.

Fietsers

Vanaf dinsdag 5 juni moeten fietsers over de parallelweg aan de oostzijde van de Bornsestraat rijden (aan de kant van hotel Van der Valk). Het fietspad aan de westzijde van de Bornsestraat wordt verwijderd.

De gemeente Hengelo doet er alles aan om de Bornsestraat voor fietsers berijdbaar te houden. De kans bestaat echter dat op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2001 de Bornsestraat, vanaf de kruising met de A1 tot de rotonde, afgesloten wordt voor fietsers. Op maandag 25 juni is de weg in ieder geval weer open voor fietsers.

Met ingang van 1 juli 2001 is de weg weer open voor alle verkeer. Fietsers blijven op de parallelweg aan de oostzijde van de Bornsestraat rijden.

Spoorwegovergang Westermaatsweg

Met ingang van zaterdag 16 juni vanaf 20.00 uur tot en met zondag 17 juni 08.00 uur is de spoorwegovergang Westermaatsweg voor al het doorgaande verkeer afgesloten. Dit in verband met onderhoudswerkzaamheden aan de spoorwegovergang.