Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Eerste haring voor wegwerkers amsterdam

Eerste Hollandse Nieuwe voor wegwerkers A10-west

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, dat is geveild tijdens een Amerikaanse veiling in Scheveningen, wordt dinsdagavond 29 mei om 19.30 uur aangeboden aan de wegwerkers van de Amsterdamse A10-west. Het vaatje maatjesharing zal daar aan het Projectteam A10-west worden overhandigd door Felix Gerritse van winkelketen C1000, die het vaatje op de veiling kocht.

De eerste Hollandse Nieuwe werd gistermiddag aangevoerd in de haven van Scheveningen en na keuring onmiddellijk geveild. De opbrengst van 120.000 gulden is bestemd voor het Maatjesproject, een project voor zwerfjongeren in Nederland. Dit project is uitgekozen in het kader van het door de Verenigde Naties uitgeroepen Jaar van de Vrijwilliger.

Het vaatje Hollandse Nieuwe wordt uitgereikt aan de wegwerkers van de A10-west uit waardering voor de mensen die momenteel de drukst bereden snelweg van Amsterdam aan het renoveren zijn. Het afgelopen weekeinde verliep de gedeeltelijke afsluiting van de weg, waar dagelijks meer dan 180.000 auto.s over heen rijden, vrijwel probleemloos.

Overigens constateert Rijkswaterstaat, de opdrachtgever van de werkzaamheden, dat het verkeersaanbod - na de rustige maandag - dinsdag aanzienlijk is toegenomen. Dat had vooral gevolgen voor de verkeersdrukte op het wegennet in Amsterdam-West. Rijkswaterstaat vreest dat wanneer er de komende dagen nog meer automobilisten besluiten Amsterdam-West met hun eigen voertuig te bezoeken, dat er alsnog fileproblemen op en rond de A10-west ontstaan.