Provincie Friesland

Persberichten

Persbesluitenlijst en persberichten, vergadering van Gedeputeerde Staten, dinsdag 29 mei 2001


1. Provinciale Staten hebben in de vergadering van 14 maart 2001 ingestemd met de Bestuursopdracht Evaluatie waterschapsbestel. De eerste fase van de evaluatie is nu afgerond. Gedeputeerde Staten hebben de tussenrapportage vastgesteld en zullen deze aan de leden van de Statencommissies Algemene & Economische Zaken en Waterstaat & Milieubeheer voorleggen (20 juni 2001).
Lees verder


2. Eens in de vier jaar worden de besturen van de waterschappen gekozen. De zittingstermijn van de huidige besturen eindigt op 1 januari 2002. Op dit moment wordt het huidige waterschapsbestel geëvalueerd. Gedeputeerde Staten stellen dan ook voor de waterschapsverkiezingen met twee jaar uit te stellen, tot uiterlijk 1 januari 2004.
Vervolgprocedure: 20 juni Statencommissie Algemene & Economische Zaken 27 juni Provinciale Staten


3. Gedeputeerde Staten hebben een bijdrage van 51.800,- beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van een administratie- en registratiesysteem voor het verlenen van vraaggestuurde zorg voor ouderen. De bijdrage is aangevraagd door de Stichting Experiment Trynwâlden.
Lees verder


4. In september 2000 zijn in Zuidwest Fryslân, De Hunze en Lauwersland 13 pilots uitgevoerd in het kader van het Bestuurs Akkoord Nieuwe Stijl (BANS) ten behoeve van de economische en sociale vitalisering van het platteland. Vandaag hebben Gedeputeerde Staten het eindrapport over de pilotprojecten vastgesteld.
Vervolgprocedure: 12 september Statencommissie Welzijnszaken Lees verder


5. Op 27 februari 2001 hebben Gedeputeerde Staten het ontwerp-Programma van Eisen voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in Zuidoost Fryslân, vastgesteld. Vervolgens hebben de leden van de Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer op 26 maart, het ontwerp-programma inspraakrijp verklaard. De binnengekomen reacties èn de reactie van Gedeputeerde Staten hierop, zijn verzameld in een Reactienota. Vandaag hebben Gedeputeerde Staten deze nota vastgesteld. Vervolgprocedure: 18 juni Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer


6. Gedeputeerde Staten zullen aan Provinciale Staten voorstellen om eigen Algemene (inkoop)Voorwaarden voor de provincie vast te stellen. Op dit moment heeft de provincie geen actuele, en door Provinciale Staten vastgestelde, Algemene (inkoop)Voorwaarden. De wederpartij veelal wel. Met eigen voorwaarden ontstaat er een evenwichtigere (onderhandelings)positie.
Vervolgprocedure: 20 juni Statencommissie Algemene & Economische Zaken 3 oktober Provinciale Staten


7. Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten dat de provinciale website vervangen zal worden door een nieuwe. Ondanks dat de huidige site al meerdere keren zeer hoog geëindigd is bij beoordelingen door bijvoorbeeld het ministerie van Binnenlandse Zaken en voor de Usability Award 2001, voldoet de huidige site niet meer aan het ambitieniveau van de provincie. De nieuwe site zal naar verwachting in het najaar 2001 on-line zijn.


8. Voor de evaluatie van de Ecologische Verbindingszones in Fryslân wordt op dit moment een evaluatienotitie voorbereid. Om de leden van de Statencommissie Ruimtelijke Ordening op de hoogte te houden van de stand van zaken, hebben Gedeputeerde Staten de aanleiding en de kaders van de evaluatie op papier gezet. In de vergadering van de Statencommissie RO van 13 juni zal dit als mededeling aan de orde komen.