Gemeente Alkmaar


29 mei 2001

Bewoners Overdie krijgen extra gelegenheid tot reageren op voorstellen wijkontwikkelingsperspectief

De plannen voor Oud-Overdie en Nieuw-Overdie worden 29 en 30 mei gepresenteerd aan de bewoners tijdens een inloopmiddag en een informatieavond. Het wijkontwikkelingsperspectief zit in de fase dat de plannen over de het groen, de wegen en het water maar ook over sloop en nieuwbouwlocaties bekend worden gemaakt. Dit is nadrukkelijk een voorstel, definitieve besluitvorming volgt pas aan het eind van dit jaar.

De gezamenlijke partners gemeente, woningbouwcorporaties en wijkraden realiseren zich dat deze plannen grote consequenties hebben voor de bewoners. Tijdens de inloop- en informatiebijeenkomsten wordt zo duidelijk mogelijk geschetst wat de plannen inhouden. Voor het geval dat bewoners toch nog vragen hebben, zijn er twee extra inloopbijeenkomsten gepland:
donderdag 31 mei om 19.00 - 20.00 uur in het buurthuis Oud-Overdie (Coornhertkade 108)
vrijdag 1 juni om 10.00 - 12.00 uur in het wijkcentrum Nieuw-Overdie (Ruusbroeckhof 97). Ter plaatse zullen vertegenwoordigers van de gemeente, corporaties en de wijkraden aanwezig zijn. Voor vragen over het Sociaal Plan kunnen mensen uit Overdie ook terecht bij het Sociaal Team dat voor Schermereiland is ingezet. Het Sociaal Team is van 9.00 uur tot 12.00 uur van maandag tot donderdag bereikbaar op telefoonnummer 5122619.

Tevens is er voor alle bewoners gelegenheid om (liefst) schriftelijk te reageren op de voorstellen. Dit kan vóór 15 juli 2001 bij de gemeente (B. Schuyt antwoordnummer 58 1800 VB Alkmaar), de corporaties (P. Naberman, Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland, Postbus 326, 1800 AH Alkmaar of L. Hageman, Woningstichting SVA, Postbus 191, 1800 AD Alkmaar), de wijkraad Oud-Overdie (Th. Van der Meer, Zeglis 54, 1813 SJ Alkmaar) of de wijkraad Nieuw-Overdie (Postbus 1028, 1810 KA Alkmaar).

De wijkraden bundelen alle binnengekomen reacties en organiseren na de zomer een bewonersbijeenkomst om gezamenlijk met de bewoners een standpunt te bepalen. Dit standpunt wordt vervolgens ingebracht in de projectgroep Overdie en met een advies aangeboden aan de stuurgroep Overdie/Schermereiland. Pas daarna zullen de corporaties en de gemeente besluiten over de voorstellen. Naar verwachting gebeurt dit eind van dit jaar.