Gemeente Sneek


GOAgeld blijft

SUCCES HANDHAVING BUDGET GOA-ACTIVITEITEN VOOR
ACHTKARSPELEN, SNEEK EN OPSTERLAND

Op 28 mei hebben acht gemeenten, waaronder de drie Friese gemeenten Achtkarspelen, Sneek en Opsterland, overleg gehad met het Ministerie van OC&W over het GOA-budget (Gemeentelijke Onderwijs Achterstandenbeleid). Dit naar aanleiding van het overleg van de Vaste Kamercommissie voor Onderwijs dat deze gemeenten gekort zouden worden op de verstrekking van GOA-middelen.

Tijdens het overleg is bevestigd dat het GOA-budget gelijk blijft tot aan augustus 2006 (einde planperiode 2002-2006). Het ministerie heeft toegezegd de wens van de Kamer op 17 mei op te volgen dat niet één GOA-gemeente er op achteruit mag gaan, dus ook deze drie Friese gemeenten niet. Dat betekent dat zij hun bestaand GOA-beleid volwaardig kunnen voortzetten en van start kunnen gaan met de activiteiten voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Daarnaast hebben de Friese gemeenten Achtkarspelen, Sneek en Opsterland nogmaals nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de achterstand onder de autochtone plattelandskinderen in hun gemeenten.