Gemeente Voorschoten


Voorlichtingspagina

E-mailen naar Afdeling ,Voorlichting

Niet bezorgen Voorschotense Courant


* Afdeling Burgerzaken gesloten

* Zonne-energie in huis tegen een scherpe prijs
* Van de afdeling Burgerzaken (2):

* Wet milieubeheer

* Voornemen tot verlenen van vrijstelling ex artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Collectes

* Burgerlijke stand

* Verleende vergunningen op grond van de APV
* Kapvergunning

* Bouwzaken



Afdeling Burgerzaken gesloten

In verband met vervanging van de plafonds op de afdeling Burgerzaken is deze afdeling gesloten op dinsdag 29 mei en woensdagmorgen 30 mei a.s.. Voor spoedzaken die niet uitgesteld kunnen worden zoals de aangiften van geboorte en overlijden is de afdeling Burgerzaken op woensdagmiddag 30 mei a.s geopend van 14.00 tot 15.00 uur.


Zonne-energie in huis tegen een scherpe prijs

De Milieudienst West-Holland en Nuon organiseren in de maanden mei en juni een actie om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Tijdens de Actie Zonne-energie kunnen huiseigenaren in de Leidse regio zonnestroompanelen en zonneboilers tegen een sterk gereduceerd tarief aanschaffen en laten installeren. De actie loopt tot 1 juli.

De subsidie van Milieudienst West-Holland en Nuon komt bovenop de energiepremies die de landelijk overheid verstrekt aan huiseigenaren die energiebesparende maatregelen in hun huis nemen. De standaard energiepremie kan duizenden guldens bedragen. Tijdens de Actie Zonne-energie komt daar nog eens een extra premie van 25% bovenop. Dit geldt alleen bij de aanschaf van zonnepanelen en een zonneboiler met HR 107 ketel. Vier zonnestroompanelen kosten dan f 1.250 ( 567,23) in plaats van f 4.810 ( 2.182,68) en een zonneboiler geen f 8.500 ( 3.857,13) maar f 5.700 ( 2.586,55). Deze prijzen zijn inclusief BTW en montage.

Besparing

Meedoen aan de actie betekent niet alleen zonne-energie in huis tegen een scherpe prijs, maar ook een lagere energierekening. Zo zetten zonnestroompanelen (zon)licht om in stroom. Deze stroom wordt direct aan het huisnet geleverd. De panelen zijn geschikt voor platte en hellende daken die zuid, zuidoost of zuidwest zijn gericht. Met vier panelen bespaart een huishouden zo'n 350 kWh per jaar op de energierekening. Dit scheelt met de huidige energieprijzen jaarlijks zo'n f 135 ( 61,26). Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat met kraanwater. De collector verwarmt het kraanwater met behulp van de zon en reduceert de kosten van het verwarmen van water met 50%. Dit is een jaarlijkse besparing van f 550 ( 249,58). De boiler is aangesloten op de CV ketel, zodat de gebruiker altijd warm water heeft. Ook de zonnecollector moet op een dak worden geplaatst dat zuid, zuidoost of zuidwest is gericht.

Voorwaarden

Tijdens de actie zijn slechts een beperkt aantal zonnestroompanelen en zonneboilers verkrijgbaar. Voor de toewijzing geldt dan ook: die het eerst komt, het eerst maalt. De milieudienst en Nuon stelt de inwoners van de Leidse regio via advertenties, posters en flyers op de hoogte van de actie. Via een antwoordkaart in de advertenties of flyers kunnen zij aan de actie meedoen. De actie geldt alleen voor huiseigenaren die zich voor 1 juli hebben aangemeld en vooraf een EnergiePrestatieAdvies hebben laten uitvoeren. De EPA is een individueel advies over op welke punten er in een woning nog energie bespaard kan worden. De EPA wordt uitgevoerd door een adviseur die de huiseigenaar informeert over de haalbare maatregelen en subsidiemogelijkheden. Een EPA kost f 350 ( 158,82). Dit bedrag ontvangt de huiseigenaar terug als hij of zij een maatregel uit het advies laat uitvoeren.

Eerste actie

De Actie Zonne-energie is de eerste publiekscampagne van de Milieudienst West-Holland. De milieudienst is op 1 januari 2001 van start gegaan en voert milieutaken uit voor de gemeente Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Ook de gemeenten Alkemade, Voorschoten en Warmond werken aan de Actie Zonne-energie mee. Alleen huiseigenaren in één van deze 7 gemeenten kunnen hieraan meedoen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hannie Korthof (071) 516 7555 en Henriëtte Martens (071) 516 7554.



Van de afdeling Burgerzaken (2):

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft laten weten dat er thans andere eisen gelden voor de pasfoto op het rijbewijs en het bromfietscertificaat.

Deze eisen hebben betrekking op de wijze van fotograferen. Vanaf genoemde datum dienen de pasfoto's namelijk recht van voren te worden genomen tegen een lichte egale achtergrond. Dit is nodig omdat er bij het vervaardigen van een identiteitsdocument gebruik gemaakt wordt van een techniek waarbij de pasfoto in het document wordt aangebracht. Dit betekent dat de ondergrondbedrukking en de pasfoto in elkaar overlopen.

Ten behoeve van de invoering van nieuwe naar oude pasfoto's is een overgangstermijn ingesteld die loopt tot 1 september 2001. Gedurende deze periode worden nog pasfoto's geaccepteerd die niet aan bovengenoemde eisen voldoen. Na 1 september 2001 worden alleen nog recht van voren genomen pasfoto's geaccepteerd.
De vakfotografen zijn reeds bekend met deze nieuwe systematiek.


Wet milieubeheer

Kennisgeving incidentele festiviteiten

Het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer geeft normen voor geluid- en lichthinder. Van deze normen mag worden afgeweken op door burgemeester en wethouders vastgestelde dagen voor collectieve festiviteiten. Voor incidentele festiviteiten mogen inrichtingen (binnen redelijke grenzen) op acht dagen per jaar de geluidnormen overschrijden. Sportverlichting mag op twee dagen per jaar na 23.00 uur worden gebruikt.

Incidentele festiviteiten moeten minstens twee weken voor aanvang worden gemeld. Burgemeester en wethouders ontvingen een kennisgeving van Restaurant De Knip voor een feest met live muziek, op 19 mei 2001, binnen en buiten, tot 02.00 uur.



Voornemen tot verlenen van vrijstelling ex artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van Voorschoten maakt bekend dat met ingang van woensdag 16 mei tot en met dinsdag 30 mei 2001in het gemeentehuis in het Informatiecentrum, op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en na telefonische afspraak op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur, voor een ieder ter inzage ligt:

* Een bouwaanvraag voor het plaatsen van een erker aan de Prinses Beatrixlaan 20

Met toepassing van artikel 15, de zogenaamde binnenplanse vrijstelling, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen burgemeester en wethouders voor dit plan vrijstelling verlenen van het geldende bestemmingsplan waarna de benodigde bouwvergunning kan worden verleend.

Een ieder kan tot en met 30 mei 2001 schriftelijk bedenkingen naar voren brengen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling. Bedenkingen kunnen worden gericht aan:

Burgemeester en wethouders van Voorschoten

Postbus 393

2250 AJ Voorschoten



Collectes

In de week van 13 mei tot en met 19 mei wordt er gecollecteerd door het Nederlands Astma Fonds.

In de week van 20 mei tot en met 26 mei wordt er niet gecollecteerd.



Burgerlijke stand

Geboren:

* 2mei01 Joey Johannes Albertus z.v. J.H.M. van Engelen en A. Smit;
* 2mei01 Jiggy Hendrikus Marinus z.v. J.H.M. van Engelen en A. Smit;
* 4mei01 David Milan z.v. P. `t Lam en N.M.C. Bos;
* 7mei01 Robert Tjepco, z.v. A.G.T. Lemkes en V.C. Vrolijk;
Huwelijksaangifte/ aangifte van partnerschapsregistratie:
* 8mei01 R.G.A. van Steen en J.J. Molenaar;
* 8mei01 R.C.P. van den Nouweland en M.M. Wiegant;
* 8mei01 J. van Leeuwen en Sumira;

* 8mei01 M. Zeytin en B.C. Aydin;

Gehuwd/geregistreerde partners

Overleden:

05mei01
L. Willekes ev van Batenburg, oud 83 jaar;



Verleende vergunningen op grond van de APV 1994

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot 6 weken na verzending of uitreiking van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

De volgende vergunningen zijn verleend:

* 8 mei 2001: G&D Promotions voor het aanbrengen van maximaal tien aankondigingsborden van 21 mei tot en met 27 mei 2001 voor de Summer Western Experience in de Darling Market te Rijswijk.
* 8 mei 2001: G&D Promotions voor het aanbrengen van maximaal tien aankondigingsborden van 21 mei tot en met 30 mei 2001 voor de campagne t.b.v. de verbetering aan de verkeersveiligheid.
* 8 mei 2001: G&D Promotions voor het aanbrengen van maximaal tien aankondigingsborden van 28 mei tot en met 3 juni 2001 voor de Neuzelbeurs in de Darling Market te Rijswijk.
* 8 mei 2001: G&D Promotions voor het aanbrengen van maximaal tien aankondigingsborden van 4 juni tot en met 10 juni 2001 voor de Exotic Neuzelbeurs / Tropical Fiesta in de Darling Market te Rijswijk.

* 10 mei 2001: NUT-Voorschoten voor het aanbrengen van maximaal tien aankondigingsborden van 21 mei tot en met 28 mei 2001 voor de 12e particulieren kunstbeurs in het A&B-huis.

* 10 mei 2001: G&D Promotions voor het aanbrengen van maximaal tien aankondigingsborden van 30 augustus tot en met 11 september 2001 voor de promotiecampagne van de landelijke collecte van het KWF/Kankerfonds.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Infrastructuur en Milieu, telefoon: 5600 722.

* 8 mei 2001: De heer M.J.G. Spiegeler voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van bloemen en planten van 1 juli 2001 tot en met 1 juli 2002 op zaterdag in de Schoolstraat.
* 10 mei 2001: De heer G.J. van Dam voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van kaas, zuivelproducten en aanverwante artikelen van 1 juli 2001 tot 1 juli 2002 op vrijdag nabij het Ambachtspad (pleindeel).

* 10 mei 2001: Vishandel J. Hartevelt voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van verse en gebakken vis van 1 maart 2001 tot 1 maart 2002:


- dinsdag en zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur bij winkelcentrum Hofland;


- woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur bij winkelcentrum Adegeest;


- maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 19.00 uur nabij de voormalige "Zilverfabriek".

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Woningen en Bedrijven, telefoon: 5600 723.



Kapvergunning


* geen

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot 6 weken na verzending of uitreiking van een vergunning (zie bovenstaande data) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen tegen deze vergunning bij het college van burgemeester en wethouders.



Bouwzaken

Aanvraag om bouwvergunning:

Wk 19

* Albert Schweitzerplantsoen 22; voor het plaatsen van een garage;
* Bartoklaan 1; voor het vergroten van de woning;
* Brahmslaan 30; voor het vergroten van de woning;
* Frederik Hendriklaan 55; voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde;

* Prinses Beatrixlaan 20; voor het vergroten van de woning;
* Prinses Beatrixlaan 20; voor het plaatsen van een erker;
* Welterdreef 157; voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde;

* Benvenutolaan 33; het veranderen van een berging
* Joke Smitlaan 21; voor het vergroten van de woning;
Bovenvermelde aanvragen en meldingen kunnen bij de afdeling Woningen en Bedrijven van de gemeente (kamer 036) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur op afspraak worden ingezien. Indien een vrijstelling op grond van het bestemmingsplan noodzakelijk is, vindt een aparte publicatie plaats. Dat is de eerste gelegenheid om uw zienswijze over de aanvraag gemotiveerd en schriftelijk in te dienen. Indien een bouwvergunning is verleend vindt eveneens een publicatie plaats. Dan biedt de Algemene Wet bestuursrecht de mogelijkheid een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen.

Verleende bouwvergunning:

Wk 19

dd 4-05-2001;

* Roucooppark 12; voor het plaatsen van een dakkapel;
* Karel Doormanlaan 17; voor het oprichten van een garage/ berging;
* Leeuwerikerf 11; voor het vergroten van de woning;
* Carry Pothuiserf 28; voor het vergroten van de woning;
* Migchelbrinklaan 1; voor het vergroten van de garage;
* Leeuwerikerf 11; voor het plaatsen van een berging;
dd 08-05-2001;

* Vondelstraat 24; voor het vergroten van de woning;
* Trompweg 14; voor het vergroten van de woning;
* Overslagstraat 13; voor het vergroten van een telecomcentrale;
* Willem de Zwijgerlaan 13; voor het vergroten van de woning;
* Leidseweg 85; voor het vergroten van de woning;
* Schoolstraat 174; voor het plaatsen van een lichtreclame;
dd 25-04-2001;

* Het Wedde 109; voor het vergroten van de woning;
Toegestane melding:

Wk 19

dd 4-05-2001;

* Joke Smitlaan 96; voor het plaatsen van een houten schuur;
dd 09-05-2001;

* Zwaluwweg 141; voor het plaatsen van een schuur;
* Leidseweg 241; het plaatsen van een blokhut;
* Roucooppark 39; het plaatsen van een blokhut;
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verzending of uitreiking van de vergunning dan wel aanwijzing tot Rijksmonument of plaatsing op de Gemeentelijke Monumentenlijst (zie bovenstaande data) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Gelijktijdig kan aan de president van de rechtbank te `s-Gravenhage (sector bestuursrecht), worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed dat vereist.

Inwilliging van dit verzoek kan betekenen dat de bouwactiviteiten onmiddellijk stopgezet dienen te worden. Nadere inlichten omtrent deze procedures kunt u verkrijgen bij de heer h. Wester van de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken van onze gemeente, (telefoon 071-5600622).




Niet bezorgen Voorschotense Courant

De gemeente ontvangt veel klachten over het niet bezorgen van de Voorschotense Courant. Het gemeentebestuur vindt dit zorgelijk. Met de uitgever van de krant -Buijze Pers- heeft overleg plaasgevonden. Gezamenlijk is geconcludeerd, dat de uitgever en de gemeente erbij gebaat zijn, wanneer klachten bij Bestelnet worden doorgegeven. Alleen dan is het controlesysteem sluitend te krijgen. Dus ontvangt u geen krant bel Bestelnet: 071 - 3643434. Weet u iemand die de krant niet krijgt adviseer dan Bestelnet te bellen.

Weet u nog iemand die de krant wil bezorgen in Voorschoten, bel dan eveneens met Bestelnet. Zij kunnen nog bezorgers gebruiken, zowel jong als oud zijn welkom.



Leidseweg 25
Postbus 393
2250 AJ Voorschoten
Telefoon (071) 5 600 600
Telefax (071) 5 22 65 87

Openingstijden :
ma-vr. 8:30-12:30 uur
's middags op afspraak
do. 18:00-20:00 uur
burgerzaken geopend
overige afdelingen op afspraak