Eicon Networks sluit samenwerkingsovereenkomsten met nieuwe Nederlandse solution providers: MCB, ConnectIT en Ttec

Den Haag, 29 mei 2001 - Eicon Networks heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de leveranciers MCB Technology, ConnectIT en Ttec. Deze bedrijven zijn nu officieel Eicon Solution Partner geworden. Sedert de integratie van LASAT Networks (in juni 1999 overgenomen) is het productassortiment van Eicon vrijwel verdubbeld. Om deze producten adequaat op de markt te zetten heeft Eicon Networks nu het aantal partners in Nederland uitgebreid.

Eicon Networks heeft een speciaal programma ontwikkeld om partners beter te kunnen ondersteunen bij de verkoop van Eicon producten. Zij ontvangen technische training en support, productinformatie, leads, verkoop- en marketingtools, alsmede speciale kortingen. De partners van Eicon zijn veelal value added reseller of systems integrator, en zijn actief op gebieden waar de Eicon-producten de meeste toegevoegde waarde kunnen bieden. Voorbeelden hiervan zijn remote access, fax, unified messaging en Voice over IP met behulp van Eicons Media Gateways en beveiligde Internet connectiviteit. Ook kunnen het bedrijven zijn die de Eicon-kaarten actief verkopen en integreren.

MCB Technology legt zich toe op het ontwerpen en het implementeren van MKB- en enterprise oplossingen op netwerkgebied. Het bedrijf is gespecialiseerd in bekabelingsinfrastructuren en netwerkapparatuur. Met de producten van Eicon kan MCB voldoen aan de groeiende vraag naar ISDN, ADSL en VPN in deze branche. Verder is MCB ook gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van firewalls, Voice-over-IP-oplossingen, VPN's en netwerkbeveiliging.