Uitnodiging

Minister Jorritsma brengt Acadoo online

Eerste deelproject van Taskforce 'Werken aan ICT' van start.

'Een mens is nooit uitgeleerd.' Dit geldt zeker voor ICT'ers, want als er één vakgebied is waar je continu kunt bijleren, dan is het dat van ICT. Overigens heeft dat niet eens altijd met ambities te maken. Het is ook pure noodzaak om bij te blijven in de snel veranderende ICT-wereld. Vanaf 29 mei a.s. kunnen Human Resource-managers en ICT'ers binnen de sectoren financiële dienstverlening, ICT en Telecom via www.acadoo.nl hun ICT kennis cq. de ICT-kennis in hun organisatie doelgericht ontwikkelen.

Acadoo is het vervolg op de ICT Netwerk Academie, een van de tien deelprojecten van de Taskforce 'Werken aan ICT' onder leiding van de heer drs. A.H.J.Risseeuw. In opdracht van het ministerie van Economische zaken is het project ontwikkeld om de tekorten van ICT-competenties van de Nederlandse beroepsbevolking te verkleinen.

Acadoo is een Learning Service Provider en heeft als doel een bijdrage te leveren aan de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van ICT-competenties binnen de Nederlandse beroepsbevolking. Acadoo heeft een digitale marktplaats ontwikkeld, waar vraag en aanbod van ICT-opleidingen duurzaam bij elkaar komen. Via de marktplaats van Acadoo wordt een compleet pakket van ICT-opleidingen van zowel commerciële aanbieders als van Hogescholen en Universiteiten eenvoudig toegankelijk. Het Acadoo-initiatief is uniek voor de Nederlandse markt, doordat het breed wordt ondersteund door vele marktpartijen, waaronder Exin, het nationaal exameninstituut voor informatica; de Nederlandse vereniging van Banken; het Verbond van Verzekeraars en de Fenit.

Wij nodigen u uit om bij de lancering van Acadoo en de opening van de marktplaats door minister Jorritsma aanwezig te zijn. Tijdens deze gelegenheid zal tevens een grote Nederlandse financiële instelling bekend maken met Acadoo in zee te gaan.

datum: dinsdag 29 mei 2001
aanvang: 16.30 uur
locatie: kantoor Acadoo
Stroombaan 6-8
Amstelveen

Wat kunt u tijdens de persconferentie onder meer verwachten?
* De heer Prof. Dr. F. van Vught, Rector Magnificus van de universiteit van Twente en voorzitter van de raad van commissarissen van Acadoo, projectleider van het initiële project ICT Netwerkacademie. Hij licht de historie en de achtergronden van Acadoo toe en schetst de markt, trends en behoeften.
* Marion van den Kroonenberg, Chief Executive Officer van Acadoo licht de doelstellingen en toekomstverwachtingen van Acadoo toe en geeft een korte demonstratie van de portal.

* Een afgevaardigde van een van de grootste financiële instellingen van Nederland zal de beweegredenen om met Acadoo in zee te gaan toelichten en motiveren.

U kunt zich voor de persconferentie aanmelden door een mail te sturen aan: doede.jaarsma@svdt.nl

Meer informatie over Acadoo kunt u vinden op www.persinfo.nl of neem contact op met
Doede Jaarsma van Schoep & Van der Toorn, telefoon (020) 487 40 00.