Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 mei 2001

Bedreigingen Oegstgeest (D2) De politie in Oegstgeest heeft maandag 28 mei twee aangiften opgenomen van bedreiging. Rond 14:00 uur fietste een 15-jarige jongen uit Oegstgeest over de Regentesselaan van school naar huis toen een voor hem onbekende jongen naast hem kwam fietsen. De twee raken aan de praat waarbij de onbekende jongen aangeeft dat hij een shaggie wil. De twee stappen even af ter hoogte van de kruising Hofbrouckerlaan met de President Kennedylaan. Als de jongen het pakje shag niet teruggeeft, ontstaat ruzie. De Oegstgeestenaar krijgt een stomp in zijn buik en moet zijn portemonnee afgeven. Uit de portemonnee wordt het geld gepakt en ook zijn schooltas wordt doorzocht. De jongen; een lange, blanke jongen, met een normaal postuur, fietste weg in de richting van de Irislaan. Rond tien minuten voor 16:00 is bij de kruising van de Nachtegaallaan en de Rijnsburgerweg een andere 12-jarige jongen bedreigd. Door twee jongens werd hem op het fietspad de weg versperd. Hij werd geduwd en geslagen, maar er werd niets gestolen. Vermoedelijk gaat het om dezelfde lange jongen. Hij heeft blond geverfde stekels en een sikje en is gekleed in een zwart donsjack en heeft een groene fiets. De tweede jongen is ook blank en draagt ook een zwarte jas met een witte adidasbroek..

Inbrekers aangehouden Rijnsburg (D2)
Dinsdagmorgen 29 mei heeft de politie twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Rond 04:00 uur kwam de melding dat er werd ingebroken in een woning in de Tooropstraat in Rijnsburg. De gearriveerde politieagenten zagen aan de achterzijde van de woning twee mannen in een tuin, die toen zij politie zagen snel de woning weer in gingen. Onmiddellijk werd assistentie gevraagd. Toen de twee inbrekers door de voordeur van de woning wilden vluchten, werd één meteen gearresteerd. Ook de tweede kon na een stukje sprinten, met de hulp van een alerte buurtbewoner die de man probeerde te tackelen, worden aangehouden. De twee mannen, 27 en 31 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn na hun aanhouding ingesloten. Ze hebben in elk geval in twee woningen in de Tooropstraat ingebroken. Naast inbrekerswerktuigen en geld werden bij de fouillering van de twee ook de autosleutels gevonden van een personenauto; eigendom van één van de bewoners. De politie onderzoekt of de mannen voor nog meer inbraken verantwoordelijk zijn.

Insluiping in woning Leiden (D4) Een bewoner aan de Paviljoenhof liep op dinsdag 29 mei rond 03.40 uur in zijn woning tegen een onbekende man aan. Vermoedelijk was deze binnengekomen via een op de 1e verdieping openstaand raam. De bewoner zette de onbekende man buiten. Hij kwam er toen achter dat een mobiele telefoon, c.d's, een playstation en een leren jas uit zijn woning verdwenen waren. Hij deed aangifte bij de politie van deze diefstal.

Aanrijding Zevenhuizen (D6) Een 45-jarige vrouw uit Capelle a/d IJssel is maandag 28 mei omstreeks 17.45 uur in botsing gekomen met een 49-jarige Rotterdammer. De vrouw reed met haar auto over de Bredeweg en wilde linksaf de Noordelijke Dwarsweg inslaan. Hierbij liet zij de Rotterdamse automobilist niet voorgaan, die haar vanuit de richting Moerkapelle tegemoet kwam. De Rotterdammer is met een beenwond naar het IJssellandziekenhuis in Capelle vervoerd. De vrouw is met borstletsel naar het Groenehartziekenhuis in Gouda overgebracht.

Weer ontslagen uit ziekenhuis Zevenhoven (D5)
De betrokkenen bij de brand op maandag 28 mei omstreeks 04.15 uur in een woning aan de Ruygenborch in Zevenhoven zijn allen na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis gestuurd. De betrokken personen hebben daar korte tijd aan de beademingsapparatuur gelegen. Op de zolderkamer was een televisie in de brand gegaan.