Politiebericht Flevoland: distict Noord 29-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-211 215

Proces-verbaal voor valse alarmkreet
LELYSTAD Tegen de 42-jarige Lelystedeling die vorige week dinsdag (22 mei jongstleden) na een uitgebreide zoektocht in het Zuigerplasbos werd gevonden, wordt proces-verbaal opgemaakt. De man wordt ervan verdacht vals alarm te hebben geslagen.
Nadat de man dinsdagmiddag gevonden werd, is hij in het ziekenhuis onderzocht en `s avonds ontslagen. In later verhoor door de politie verklaart hij dat hij na gebruik van harddrugs in het bos onwel werd. Hij zegt werkelijk midden in het struikgewas van het bos ziek te zijn geworden, maar geeft toe dat hij misschien wel, door naar een pad te gaan, meer had kunnen meewerken aan de pogingen om hem te vinden. Bij het proces-verbaal dat is opgemaakt, wordt een schatting gevoegd van de kosten die de verschillende hulpverlenende diensten gemaakt hebben bij de zoekactie, die ruim anderhalf uur duurde.

Controle op het water
NOORDOOSTPOLDER Tijdens surveillance per boot maandagochtend op het Ketelmeer, het IJsselmeer bij Urk en het Zwarte water, heeft de politie een viertal bekeuringen uitgedeeld aan waterrecreanten: 1 X voor niet in bezit zijn van vaarbewijs (250 gulden), 1 x voor geen uitkijk bij waterskiën (110 gulden), 1 x omdat er onvoldoende zwemvesten aan boord waren (70 gulden) en 1 x voor te hard varen op het Ketelmeer (150 gulden).

Aanhouding op verdenking van vernieling
EMMELOORD Een 17-jarige jongen uit Windeweer werd maandagavond door bewoners van de Korte Dreef in de kraag gegrepen, nadat zij zagen dat hij een autospiegel vernielde. De politie heeft de jongen overgenomen en op het politiebureau verhoord. De jongen gaf aan dat de vernieling een ongelukje was en verklaarde zich bereid de schade te vergoeden. Na verhoor is hij overgedragen aan zijn ouders. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding zonder rijbewijs
DRONTEN Een 18-jarige jongen uit Dronten nam maandagochtend, zonder toestemming van zijn ouders en terwijl hij geen rijbewijs had, een auto mee om een stukje te gaan rijden. Op de kruising van de Jupiterweg met de Meridiaan gaf de 18-jarige geen voorrang aan een 70-jarige automobilist uit Dronten, waarna een botsing volgde. De jonge rijder kwam tot stilstand in een tuin en sloeg, doordat hij geen gordel droeg, met zijn hoofd tegen de voorruit. Zowel hij als de 70-jarige (die mogelijk rugletsel opliep) zijn per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad gebracht. Beide auto moesten worden afgesleept.

Aanhouding op verdenking van inbraak
LELYSTAD Toen de politie maandagavond, na de melding dat er werd ingebroken in garageboxen aan het Keteldiep, ter plaatse kwam, bleken de daders al te zijn gevlogen. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op, tot een getuige vertelde dat hij één van de mogelijke daders bij een woning aan het Ganzendiep zag staan. De politie heeft zijn aanwijzingen opgevolgd en de verdachte (een 16-jarige jongen uit Lelystad) aangehouden. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Fietsers in botsing
LELYSTAD In de Punter zijn maandag aan het begin van de avond op de kruising van een fietspad en een voetpad twee fietsers (een 61-jarige vrouw uit Lelystad en een 34-jarige plaatsgenoot) met elkaar in botsing gekomen. De fietsen liepen geen schade op, maar de vrouw (die over de stoep fietste) brak vermoedelijk haar enkel. Zij is per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.