Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Eerste kwalificatiewedstrijd Top Driver Awards in Åstorp

29/05/2001

Åstorp, 29 mei 2001
Aankomend weekend zal in de Zweedse plaats Åstorp (boven Malmö) de eerste kwalificatiewedstrijd plaatsvinden voor de Top Driver Awards (enkel,-twee,-en vierspannen). Oorspronkelijk zou deze wedstrijd plaatsvinden in Kviberg, maar de organisatie zag zich een aantal maanden geleden gewongen de handdoek in de ring te gooien. Afgelopen weekend vond er in Åstorp al een nationale menwedstrijd plaats met enkele buitenlandse deelnemers, waaronder ook wereldkampioen van 1996 Felix Brasseur. Brasseur won deze wedstrijd met ruime voorsprong op de Zweed Fredrik Persson. Regerend wereldkampioen Tomas Eriksson werd derde, Pålsson sloot de rij. Brasseur krijgt aanstaand weekend opnieuw de kans zijn kwaliteiten te tonen, maar dan in een wat uitgebreider deelnemersveld. Ook de wereldkampioen van 1994 Michael Freund en winaar van de gouden medaille in 1998 Werner Ulrich maken de reis naar Zweden. Nederland zal vertegenwoordigd worden door Theo Timmerman, Edwin van der Graaf, Mark Weusthof en Harry de Ruyter. Beide laatstgenoemden staan op de reservelijst voor deelname aan het CAIO Aken.
Ponyvierspanmenners Paul van Riet en Harrie Burghoorn zullen hun enige Zweedse concurrent wat tegengas geven. Alfons Engbers neemt het in de rubriek tweespan paarden op tegen een groot aantal Zweedse, Finse, Deense en Belgische tegenstanders.

Na Åstorp staat voor de vierspannen de wedstrijd in Aken (12 t/m 17 juni) op het programma. In Aken mogen echter alleen landenteams aan de start verschijnen, waardoor minder menners de kans krijgen punten te verzamelen voor deze Top Driver Award. Maar van 12 t/m 15 juli kunnen zowel de twee-als de vierspannen terecht in Saumur, waar een internationale menwedstrijd wordt verreden.
De belangstelling voor deelname aan deze kwalificatiewedstrijden is met name voor de vierspanrijders zeer interessant aangezien de beste 10 menners zich hierdoor kunnen kwalificeren voor het Indoor World Cup circuit, waar grote geldprijzen te verdienen zijn.