Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van dinsdagmorgen
09:14 dinsdag 29 mei 2001

Roel Hallink, 0528-295033


* Verkeersongeval met letsel

SMILDE Gistermiddag reden een 16 jarig meisje en haar 14 jarige broertje uit Hoogersmilde met haar bromfiets over de Kanaalweg in de richting van het kruispunt met de Polakkenbrug. Vanaf de Polakkenbrug kwam een 34 jarige inwoner van Smilde aanrijden in zijn bedrijfsauto. Hij zag geen verkeer naderen en stak de weg over. Hierbij zag hij de brommer over het hoofd en de bestuurster en passagier kwamen ten val waarbij ze enkele verwondingen opliepen. De bestuurster is met een verwonding aan het been en vermoedelijk een polsbreuk naar het ziekenhuis vervoert. Haar broertje is met vermoedelijk een hersenschudding ook naar het ziekenhuis overgebracht.


* Diefstal aanhangwagen

EMMEN Afgelopen weekeinde is bij een woning aan de Witrugspecht een aanhangwagen gestolen. De wagen stond met een ketting vast op de oprit naar de woning. De schade bedraagt rond de F. 1500,-.


* Diefstal uit auto

ASSEN Gisteren is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de carpoolplaats aan de Hoofdvaartsweg. Toen de eigenaar omstreeks 21.30 uur weer bij zijn auto kwam, zag hij dat de ruit aan de bijrijderzijde was ingeslagen. Uit de auto wordt een radio-cd speler vermist.

ASSEN Vanmorgen vroeg is er ingebroken in een auto geparkeerd aan de Spiekerlanden. Een ruit was ingegooid met een steen waarop het alarm was afgegaan. Een radardetector en een leren jas worden vermist.


* Diefstal uit woning

HOOGERSMILDE In een woning aan de Rijksweg is zondagnacht ingebroken. Vermoedelijk is men binnen gekomen d.m.v. een valse sleutel. Vermist wordt een portemonnee met rijbewijs en giropas. In totaal is er een geldbedrag van F. 260,- gestolen.


* Inbraak in berging

EMMEN Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een berging aan de Weerdingerstraat. Uit de berging werd een geelkleurige pneumatische boorhamer gestolen met een nieuwwaarde van ongeveer F. 250,-.


* Inbraak in gebouw

HOOGEVEEN Gistermiddag werd er aangifte gedaan van inbraak in het gebouw (in aanbouw) van de biljartvereniging aan de Terpweg. Weggenomen werden drie boormachines. Gekeken moet worden of er nog meer weg is.


* Brand in schaftkeet

DOLDERSUM Afgelopen nacht is een schaftkeet aan de Huenderweg volledig uitgebrand. Het vuur was snel gedoofd. Uit het as werd nog een gasfles gehaald. Men vermoedt dat de brand is aangestoken. De totale schade is niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe