Gemeente Lisse

Herinrichting Wagendwarsstraat-Blokhuis

Op 21 mei zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de herinrichting van de Wagendwarsstraat en Blokhuis nabij de oprit van het parkeerdek.

De verkeersafwikkeling in (de) Blokhuis(straat) ter hoogte van de op-/afrit naar het parkeerdek moet worden verbeterd. Met name het laden en lossen van vrachtwagens in combinatie met het overige verkeer veroorzaakt ongewenste situaties. De herinrichting houdt in dat de toegang naar het parkeerdek en het manoeuvreergedeelte voor het vrachtverkeer worden verruimd en dat de situatie duidelijker en overzichtelijker wordt. Om meer ruimte te kunnen creëren, hebben wij de woningen Wagendwarsstraat 36 en 38 aangekocht die inmiddels zijn gesloopt.

In de nieuwe situatie wordt de speelgelegenheid gehandhaafd maar iets verschoven richting de Van der Veldstraat. Bovendien komen er nieuwe speeltoestellen. De glas-, papier- en kledingcontainers zullen ook na de herinrichting hun plaats behouden. Verder worden de bestaande bomen zoveel mogelijk gehandhaafd of verplant.

Wij streven ernaar de werkzaamheden vóór de bouwvakvakantie te hebben afgerond.



PERSBERICHT