Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.40 uur
Bestuurder onder invloed gevaar op de weg

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Tijdens de surveillance zag de politie maandagnacht op de Rijsenburgselaan een fietser zonder licht en hevig slingerend rijden.

De agenten besloten de man te controleren. Omstreeks half een werd de 48-jarige fietser uit Driebergen/Rijsenburg staande gehouden. De man rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau werd via de ademanalyse duidelijk dat hij 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is ruim drie maal de toegestane hoeveelheid. Met een rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort moet de man zich verantwoorden voor de rechter.

Twee autos vernield

ZEIST Surveillerende agenten troffen maandagmorgen even na zes uur een rondom beschadigde bestelbus aan op de Laan van Vollenhove. De auto leek opzettelijk aan alle kanten te zijn geramd door een andere auto. Daarnaast was een ruit ingegooid en het slot van de wagen geforceerd.

Al vrij snel werd verderop een personenauto gevonden die opengebroken was en waarmee vermoedelijk tegen de bestelbus was gereden. Het bleek dat deze auto gestolen was. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Zeist, deed aangifte van diefstal van zijn auto. De eigenaar van de bestelbus, een twintigjarige plaatsgenoot, deed aangifte van vernieling van zijn bus. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Baldadige jongens

ZEIST Maandagnacht kreeg de politie diverse telefoontjes dat twee jongens vernielingen op de Steynlaan aan het plegen waren.

Omstreeks half twee zagen agenten de twee jongens 16 en 17 jaar beiden uit Zeist- op de Geiserlaan fietsen. Een van de jongens had een verkeersbord inclusief paal achter op zijn fiets. Beide jongens werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Het verkeersbord was op de Steynlaan uit de grond gehaald. Verder werden wat kleine vernielingen waargenomen op de route die de jongens gevolgd hadden.

Beiden kregen een proces verbaal voor baldadigheid.

Snelheidscontrole

ZEIST Maandagmiddag werd met een lasergun op de Amersfoortseweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 174 bestuurder de controlepost. Voor 11 automobilisten schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden.