Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.55 uur
Gewonden na aanrijding

HOUTEN Bij een aanrijding op maandag 28 mei zijn twee mensen gewond geraakt.

Rond zeven uur in de avond reed een 30-jarige automobiliste uit Houten over de Rondweg. Zij wilde linksaf richting `t Goy rijden, maar verleende daarbij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 48-jarige automobiliste eveneens uit Houten. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg.

Beide bestuurders werden per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De 30-jarige vrouw klaagde over pijn in haar borst. De 48-jarige vrouw klaagde over pijn in haar hoofd. Beiden konden na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Inbrekers aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 mei zijn twee mannen voor een inbraak aangehouden.

Rond half vier zagen politiemensen een auto over de Marconibaan rijden, komende uit de richting van het bedrijventerrein en gaande in de richting van Houten. Ter controle gaven de politiemensen de bestuurder een stopteken. Die negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid in de richting van Utrecht vandoor. De auto werd op de Waterlinieweg in Utrecht klemgereden. De beide inzittenden sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor.

De bestuurder, een 27-jarige man uit Utrecht, kon vlak bij de auto worden aangehouden. De passagier, een 28-jarige man eveneens uit Utrecht, kon even later langs de A12-West worden aangehouden. Hij was daar te voet naartoe gevlucht.

Achter in de auto van de verdachten werd computerapparatuur aangetroffen die vermoedelijk vlak daarvoor bij een inbraak aan de Fultonbaan in Nieuwegein was weggenomen. Beide mannen werden naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Gordelcontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 28 mei een gordelcontrole gehouden.

De controle vond in de middaguren op onder andere de Utrechtseweg plaats. Negenendertig automobilisten vonden het kennelijk niet noodzakelijk van de autogordel gebruik te maken. Zij kregen allen een bekeuring van f 90,-.