Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Uitzending Opsporing Verzocht

UTRECHT In de uitzending op maandagavond 28 mei van Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan twee zaken.
In de uitzending werd gevraagd naar de identiteit van een tot nu toe onbekende man waarvan de lichaamsdelen vanaf 19 februari tot 27 februari in het Amsterdam-Rijnkanaal werden aangetroffen. Uit de inmiddels verrichte sectie bleek de man ongeveer 4 weken in het water te hebben gelegen. Van de man werd door een specialist van de politie een tekening gemaakt en deze werd in de uitzending getoond. Daar het hoofd beschadigd was, is het hoofd gecomplementeerd door de tekenaar. Het betreft dus niet een exacte weergave van het hoofd zoals dat er in leven uitgezien zou hebben.

Uitzending Opsporing Verzocht

Signalement dode man

Verder werd een signalement en beschrijving van de kleding gegeven. Signalement van de man: Ongeveer 1.70 meter lang en gekleed in een zwarte spijkerbroek van het merk Levis type 501, W32 L30. De leeftijd van de man ligt tussen de 30 en 55 jaar.

De politie heeft gisteravond 6 tips ontvangen. Deze worden nader uitgezocht.

Tijdens dezelfde uitzending werd aandacht besteed aan een beroving van een personenauto op zondag 6 mei van dit jaar. Een 36-jarige man uit Amstelveen plaatste een advertentie in het blad Auto Trader om zijn lichtblauwe metallic Peugeot 206 GTI te verkopen. Hierop reageerde een man met de naam Harold. Er werd op zondagmiddag afgesproken. Rond 14.00 uur staan een donkere en een blanke man bij de auto voor het huis van de eigenaar en er wordt besloten tot een proefrit. De blanke man stapt achter het stuur, de eigenaar gaat ernaast zitten en de donkere man gaat achter de eigenaar zitten.

De mannen rijden via de A9 richting Utrecht. Via de A9 gaan ze de A2 op en nemen de afslag Abcoude. Bij de afslag gaan ze links richting Abcoude. Bij een kruising draaien ze om en rijden terug. De donkere man grijpt de eigenaar van de auto dan van achter bij de strot en prikt hem vervolgens met een mes in zn linkerzij. De auto rijdt verder over de Groenlandsekade, die parallel loopt aan de A2. Hier probeert de eigenaar al zwaaiend de aandacht van andere weggebruikers te trekken. Zij rijden door over de parallelweg richting Utrecht.

Bij hotel Residence gaan ze de A2 weer op richting Utrecht. Bij de afslag Oog in Al gaan ze de snelweg af richting Vleuten. Daar stoppen ze bij een AVIA-tankstation aan de Utrechtseweg. De bestuurder tankt en gaat betalen. Vervolgens gaat de eigenaar achter de man aan en valt hem in het station aan. De tweede verdachte komt achter de man aan. Tijdens de uitzending worden videobeelden van de bewakingscamera getoond van de verdachten. De daders gaan er vervolgens met de auto vandoor.

Dader 1:
Blanke man, 25 tot 35 jaar. Hij is ongeveer 1.80-1.90 m lang. De man had kort donkerblond haar, achterover gekamd en had een korte snor. Hij had donkere randen onder zijn ogen en gedroeg zich zenuwachtig. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, donkere bovenkleding en had om zijn rechter hand een dunne goudkleurige ring met daarin doorlopende versiering.

Dader 2:
Man met donkere huidskleur , 25 tot 35 jaar, 1.70 1.80 m lang, stevig postuur, lang zwart rastahaar wat van achter bij elkaar was gebonden. Hij droeg een dikke donkere jas met daaronder een blauwe bloes met korte mouwen, welke hij over zijn broek droeg.

Na aanleiding van de uitzending kwamen over deze zaak tot nu toe 17 tips binnen. De betreffende uitzending van Opsporing Verzocht wordt op dinsdag 29 mei herhaald. Ook kunnen mensen die informatie hebben over de twee zaken contact opnemen met de recherche van bureau Marco Polo van het Korps Regio Utrecht, tel. 0900-8844.

Aanhouding verdachte gewapende overval

UTRECHT De politie heeft gistermiddag rond 14.55 uur na een korte achtervolging een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een postkantoor.

De politie ontving om 14.43 uur de melding dat er een overval was gepleegd op het postkantoor aan het Willem van Noortplein. In het kantoor waren enkele personeelsleden en bezoekers aanwezig. De verdachte dreigde met een vuistvuurwapen en eiste geld van het personeel. Vervolgens ging de verdachte er met een onbekend geldbedrag vandoor in een personenwagen. Op grond van getuigenverklaringen werd een onderzoek ingesteld en werd de verdachte gesignaleerd op het Salvador Allendeplein. Middels de megafoon werd de verdachte verzocht te stoppen. Dit deed hij even, maar ging er vervolgens snel vandoor.

Na een korte achtervolging door twee politievoertuigen kon de verdachte op de Neckardreef worden aangehouden. De verdachte was hierbij uit de bocht gevlogen, had hier een passerende personenauto aangereden en stopte. De bestuurder van deze auto raakte niet gewond. Omdat een politievoertuig direct voor de vluchtauto ging staan, lukte het de verdachte niet meer om weg te komen. Wel reed hij tegen de achterkant van deze politiewagen die daardoor schade opliep. De agenten trokken beide het wapen en sloegen de ruit in van de vluchtauto. Daarop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor. In de auto werd een vuistvuurwapen aangetroffen. Deze is in beslag genomen.

De technische recherche van de politie heeft een onderzoek ingesteld bij het postkantoor. Er werd een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van het Willem van Noortplein. Verder verzoekt de politie personen die kort voor of na de overval iets opvallends bij het Willem van Noortplein hebben gezien, om contact op te nemen met de Recherche Bureau Paardenveld, tel. 0900-8844.

Begeleiding zwangere vrouw

UTRECHT Twee agenten op de motor hebben gistermiddag een zwangere vrouw begeleid naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De agenten kwamen net terug van een verkeerscontrole toen zij bij de Einsteindreef ter hoogte van de kruising Ring Utrecht door een man en vrouw in een auto werden aangesproken. Vervolgens bleek dat de vrouw in verwachting was en de vliezen te vroeg zouden zijn gebroken.

Gezien de verkeersdrukte werd met toestemming van de meldkamer de man en vrouw begeleid. Hiertoe reed de auto tussen de twee motorrijders met optische en geluidssignalen over de vluchtstroken van de A27 en A28 richting het ziekenhuis. Nadat het stel hier was aangekomen, bleek bij vertrek van de agenten dat de situatie stabiel was en hoopgevend.

Diefstal uit auto
UTRECHT Op maandagmiddag rond 13.15 uur werd uit een auto een geldbedrag weggenomen terwijl de 63-jarige bestuurster uit De Meern nog in de auto zat. De vrouw stond bij de kruising Vleutenseweg-Hazenhoekstraat voor het rode verkeerslicht te wachten toen het achterportier van de auto werd opengetrokken. Vervolgens werd een tas met geld door twee nog onbekende jongens op een zwarte brommer weggenomen. Deze gingen er vervolgens met de brommer en buit vandoor

Beroving uit auto
UTRECHT Op maandagavond werd een 42-jarige man uit Amsterdam het slachtoffer van een beroving. De bestuurder stond rond 18.45 uur met een personenauto te wachten voor het rode verkeerslicht op t Goylaan. Plotseling hoorde hij een klap en zag dat een nog onbekende man de ruit aan de achterzijde had ingeslagen en een tas van de achterbank weggriste. Daarop ging de dader bij een andere man achterop de scooter ervandoor.