AutoRai

29-5-2001

DaimlerChrysler verhoogt productie PT Cruiser

De productiecapaciteit van de Chrysler PT Cruiser wordt uitgebreid van 180.000 naar 310.000 stuks. De fabrikant kan op dit moment nauwelijks aan de vraag voldoen.

De wereldwijde vraag naar de Chrysler PT Cruiser is ongekend hoog. Ook in de Verenigde Staten kan DaimlerChrysler nauwelijks aan de vraag voldoen. Daarom wordt de capaciteit van de fabriek in het Mexicaanse Toluca vergroot en zal de jaarlijkse productie van de PT Cruiser met 80.000 stuks toenemen. Eind 2002 rollen er jaarlijks 310.000 PT Cruisers van de band.

Met de uitbreiding van de productiecapaciteit is een investering gemoeid van 300 miljoen dollar. Op dit moment worden in de Mexicaanse Chrysler-fabriek jaarlijks 180.000 PT Cruisers geproduceerd, bestemd voor hoofdzakelijk de Noord-Amerikaanse markt. De Eurostar fabriek in het Oostenrijkse Graz gaat daarnaast vanaf deze zomer op jaarbasis 50.000 exemplaren voor de internationale markt produceren.

Het succes van de zeer veelzijdige PT Cruiser past in de Chrysler traditie van het creëren van nieuwe marktsegmenten. Met het uitbreiden van de productie spelen wij in op de wens van onze klanten. Het is een nieuw voorbeeld van onze vele investeringen in innovatieve producten die de kracht en toekomst van ons bedrijf vertegenwoordigen, aldus DaimlerChrysler topman Dieter Zetsche.

Sinds de introductie in maart 2000 zijn er 175.000 PT Cruisers verkocht. Het model heeft inmiddels meer dan 25 internationale prijzen gewonnen en wordt in 58 landen verkocht.