Politiebericht Groningen: Diverse 29-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 29 mei 2001

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval in de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela is maandagavond een 22-jarige man uit Nieuwe Pekela gewond geraakt. De man haalde met zijn auto, vlak voor een bocht in de weg, een andere auto in. Hij raakte daarbij naast de weg en schampte vervolgens enkele bomen. De auto van de Pekelder raakte zwaar beschadigd en de man liep letsel aan een hand. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis en kon na behandeling naar huis. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ten Boer: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag en avond snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg in Ten Boer. In totaal werd van 1433 voertuigen de snelhei gemeten. 248 bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur.

Sellingen: inbraak in tabakszaak
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een tabakszaak aan de Westerkamp in Sellingen. De daders kwamen binnen door een ruit van een deur uit te nemen. Ze namen een kassa, diverse rookwaren, batterijen en een aantal fototoestellen mee. De hoogte van de totale schade is nog niet bekend. De politie onderzoekt de inbraak.

Meeden: kabel gestolen
In het Hemelvaartweekend werd een kabelhaspel met daarop ongeveer driehonderd meter kabel gestolen bij een bouwplaats aan de Beneden Veensloot in Meeden. Vermoedelijk is de haspel met een vrachtauto vervoerd. Mogelijk hebben de daders de zware kabel in delen van de haspel gehaald. In dat geval zijn ze daarmee langere tijd bezig geweest en is het niet uitgesloten dat voorbijgangers deze werkzaamheden hebben opgemerkt. Eventuele getuigen worden dan ook verzocht contact op te nemen met de politie in Veendam, bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844. De eigenaar van de kabel, een firma uit Assen, is door de diefstal voor ruim 20.000 gulden benadeeld.

Hoogezand: jonge bromfietsdief aangehouden
De politie heeft maandagnacht aan de Winkelhoek in Hoogezand een 13-jarige jongen uit Hoogezand aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de knaap lopen met een snorfiets die met een slot was afgesloten. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Hij bekende ook de snorfiets te hebben gestolen bij een woning aan de Kleinemeersterstraat in Sappemeer. De jongen is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. De brommer gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Winsum: auto in sloot
Door nog onbekende oorzaak raakte een 49-jarige automobilist uit Boxtel maandagnacht met zijn auto in een sloot langs Klein Garnwerd in Winsum. Een buurtbewoner hoorde lawaai en toen hij poolhoogte ging nemen trof hij de auto aan. Die lag in de sloot en de bestuurder lag naast de auto in het water. Hij werd door de buurtbewoner op het droge geholpen. De man was buiten bewustzijn en is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. Daar is van hem een bloedproef genomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld.

Niekerk: vrouw valt van paard
Een 29-jarige vrouw uit Niekerk is maandagavond gewond geraakt nadat zij aan het Hoge Voetpad in haar woonplaats door nog onbekende oorzaak van haar paard was gevallen. De vrouw liep heupletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht.

Zevenhuizen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan De Haspel-Boven in Zevenhuizen is maandagmiddag een 32-jarige man uit Haulerwijk gewond geraakt. De man reed in een auto en kreeg op de kruising met de Dwarshaspel geen voorrang van een 72-jarige automobilist uit Zuidhorn. Er ontstond een aanrijding waarna het slachtoffer met zijn wagen tegen een boom botste. Hij liep schouderletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto bleek total-loss en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Grootegast: jongen mishandeld
Op de kruising van de Industrieweg en de Legoweg in Grootegast is maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Lutjegast mishandeld. De knaap reed op zijn fiets over de Legolaan, onderweg naar huis. Op de kruising met de Industrieweg werd hij aangesproken door een hem onbekende man die het slachtoffer over de Industrieweg tegemoet kwam fietsen. De onbekende fietser vroeg de Lutjegaster te stoppen. Die deed dat en werd daarop vrijwel onmiddellijk door de man tegen een been geschopt. Er ontstond een worsteling waarbij de jongeman hard tegen het hoofd werd geslagen. Daarbij liep bij een bloedneus op en kwam te vallen. De dader greep daarop zijn (eigen) fiets en ging er vandoor. Ook het slachtoffer fietste naar huis en meldde het voorval bij de politie. Er volgt een nader onderzoek.

Groningen: alcohol
Op de Bornholmstraat heeft de politie maandagavond een 23-jarige man uit Emmen aangehouden. De man reed in zijn auto terwijl hij een blikje bier aan het drinken was. Toen agenten hem aanhielden had hij het blikje inmiddels verstopt. Bij een alcoholtest werd echter wel ruim 1 promille in zijn bloed aangetroffen. De man kreeg een proces verbaal en rijverbod opgelegd.

Groningen: insluipers actief
In de Oude Boteringestraat waren maandagmiddag twee insluipers actief. De beide mannen werden in een kantoorpand door een van de medewerkers ontdekt. Terwijl de medewerker op het toilet zat kwamen de insluipers het pand binnen nadat ze een toegangsdeur hadden opengebroken. Uit het pand zagen ze kans een laptop computer met bedrijfsgegevens weg te nemen, voor ze werden ontdekt. De verdachten wisten te ontvluchten. De beide blanke mannen, ongeveer 180cm groot, droegen een licht gekleurde jas en een donkere jas. De leeftijd is onbekend. Vermoedelijk waren de beide verdachten even tevoren al binnen geweest bij een woning aan de Oude Boteringestraat. Zoals het nu lijkt werd daar echter niets weggenomen omdat de mannen ook daar werden overlopen door de bewoners.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.