Provincie Limburg

ARBEIDSMARKTPLEINEN 2001

PROVINCIE STEUNT BIJEENKOMSTEN ARBEIDSMARKTBELEID

De Provincie Limburg geeft een subsidie van 65.882,50 ( 29.896,-) aan het initiatief van de Limburgse Organisatie van Zelfstandige Ondernemers (LOZO) voor het organiseren van drie bijeenkomsten op het gebied van arbeidsmarktbeleid. De bijeenkomsten richten zich op werknemers in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) die kampen met een personeelstekort.

Het is de bedoeling dat er in de tweede helft van dit jaar drie bijeenkomsten worden gehouden (respectievelijk in Zuid-, Midden- en Noord Limburg) met als onderwerp de krapte op de arbeidsmarkt. Een bijeenkomst, in de vorm van een arbeidsmarktplein, bestaat uit twee plenaire inleidingen, vijf workshops en een zogeheten marktplein waar ondernemers meer informatie krijgen over het aanbod van personeel, mogelijkheden op het gebied van onderwijs, advies op het gebied van arbeidsmarkt- en personeelszaken en mogelijkheden op automatiseringsvlak.

Het project past binnen de programmalijnen zoals die door het Vertrouwenspact
Werkgelegenheid Limburg zijn bepaald. Het project 'arbeidsmarktpleinen' is een uitwerking van de aanpak arbeidsmarktproblematiek van het Sectorplan Detailhandel.