Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

28/05/01 Prins Claus geopereerd

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden is op 28 mei in het algemene ziekenhuis Barmbek te Hamburg geopereerd. Bij deze operatie is de linker nier verwijderd, die al enige tijd slecht functioneerde.
Prins Claus ondervond in toenemende mate hinder en irritatie van twee drains, die in verband met problemen van de afvoer van de linker nier in deze nier waren geplaatst. Omdat de rechter nier het werk van de linker nier inmiddels had overgenomen besloot de Prins in overleg met de behandelende artsen, de linker nier te laten verwijderen. Hierdoor konden ook de twee drains worden weggehaald.

De operatie van hedenmiddag, die onder volledige narcose werd uitgevoerd, werd verricht door de uroloog-chirurg prof. dr. R. Tauber. De operatie verliep voorspoedig. Prof. Tauber opereerde Prins Claus eerder in juni 1998. Daarbij werd toen wegens een kwaadaardige aandoening de prostaatklier verwijderd. Er zijn geen aanwijzingen gevonden van recidive van de tumor. Verwacht wordt dat prins Claus nog een week in het ziekenhuis zal moeten blijven.