Politie Amsterdam-Amstelland

Groothandel overvallen
29-5-2001. Gisteravond is een overval gepleegd op een groothandel aan de Willem de Zwijgerlaan. Drie gewapende mannen bedreigden de eigenaar en eisten geld. Het drietal ging er vervolgens vandoor met de inhoud van de kluis en zijn sindsdien spoorloos.



Verkeerscontroles
29-5-2001. Personeel van de dienst Verkeerspolitie heeft afgelopen nacht een alcoholcontrole gehouden op de Gooiseweg. In totaal hebben 175 mensen een blaasproef afgelegd. Vier bestuurders bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken en kregen een proces-verbaal. De hoogst genoteerde score was 0,8 promille.

Diemerdreef
Op de Diemerdreef werd gisteravond een algemene verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 23 bonnen uitgeschreven. Het merendeel was voor automobilisten die niet in de gordel zaten. Zij kunnen een boete van negentig gulden tegemoet zien.

Snelheidscontrole President Kennedylaan
Op de President Kennedylaan werd gisterochtend een snelheidscontrole gehouden. Tien automobilisten trapten het gas te diep in. De hoogst genoteerde snelheid was 86 km/u, daar waar maximaal 50 mag worden gereden. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgiro thuis gestuurd.

Alcoholcontrole Stationsplein
Afgelopen nacht werd ook een alcoholcontrole uitgevoerd op het Stationsplein. Er werden 572 blaastesten afgenomen. Dit resulteerde in vijf aanhoudingen. De hoogst genoteerde score was 1,35 promille.



Toegangscontrole Station Lelylaan
29-5-2001. Gisteren is tijdens de avondspits een grote toegangscontrole gehouden bij het station Lelylaan. In totaal liepen 140 zwartrijders tegen de lamp. Tijdens de controle werkte ons korps samen met het GVB, de NS en de spoorwegpolitie.

f 24.000 aan bonnen
29-5-2001. De politie heeft gisteren 200 bonnen uitgedeeld aan automobilisten die in de fout gingen op de A-10-West of op de daarvoor gecreëerde omleidingsroutes. Het ging met name om chauffeurs, die zich niets aantrokken van geslotenverklaringen, ondanks de uitgebreide voorinformatie via de mediacampagne en ter plaatse aangebrachte waarschuwings- en verkeersborden. Ze reden op de A-10-West de speciaal voor vrachtwagens en autobussen gereserveerde uitritten op, of gebruikten in Amsterdam-West de voor het openbaar vervoer vrijgemaakte bussluizen. Agenten zetten de overtreders aan de kant en deelden bonnen uit. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart met een boete van 120 gulden in bus.
Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.