Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 30-05-2001 Mediaberichten 30 mei (12.00 uur)

WEERT Ernstig gewonde voetganger

WEERT Bij een verkeersongeval op de Emmasingel is woensdagmorgen een 71-jarige inwoner van Weert ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer heeft bij het oversteken van de straat een 41-jarige automobilist uit Leende over het hoofd gezien. De automobilist verklaarde de man niet gezien te hebben waardoor hij hem niet meer kon ontwijken. Door de botsing liep de 71-jarige ernstig letsel op aan het hoofd. Hij is per ambulance over gebracht naar het ziekenhuis in Weert. Over de toestand van het slachtoffer is op dit moment verder niets bekend. De politie heeft op de plaats van het ongeval nog onderzoek verricht naar de toedracht van de aanrijding. Hierbij is in ieder geval duidelijk geworden dat de automobilist niet te hard heeft gereden.

BAARLO Automobiliste bekeurd

BAARLO De politie heeft dinsdagmiddag een 28-jarige automobiliste uit Venlo bekeurd. De vrouw was doorgereden nadat ze afgelopen vrijdagmiddag bij het achteruitrijden tegen een geparkeerde motor was aangereden. Dit gebeurde op de Wilhelminastraat. De eigenaar van de motor, een 31-jarige inwoner van Baarlo, werd gewaarschuwd door getuigen, waarna hij de vrouw aansprak. Na een korte woordenwisseling is de vrouw weggereden zonder haar gegevens uit te wisselen met de benadeelde. Omdat er volgens de 31-jarige schade was ontstaan aan zijn motor, meldde hij het voorval maandagmorgen bij de politie. De 28-jarige vrouw legde hierop op maandagmiddag een verklaring af waarin zij ontkende op de plaats van het ongeval te zijn geweest. Deze verklaring heeft zij dinsdagmiddag op eigen initiatief bijgesteld door te bekennen dat zij wel bij de aanrijding was betrokken. Met toepassing van snelrecht kreeg de vrouw een boete van 500 gulden.

ROERMOND Agressieve winkeldief aangehouden

ROERMOND De politie heeft dinsdagmiddag een agressieve winkeldief, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Rond 16.40 uur kwam een melding binnen dat er een vechtpartij gaande zou zijn op het Munsterplein. Ter plaatse gekomen zagen agenten dat een man op de grond gedrukt werd door drie beveiligingsmedewerkers. De verdachte bleek te zijn aangehouden wegens diefstal van een aantal bierblikjes. Hij verzette zich hevig en uitte diverse bedreigingen richting de beveiliging. Hij werd overgedragen aan de politieagenten die hem overbrachten naar het bureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

HORST Aanhouding winkeldief

HORST De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.50 uur een 41-jarige inwoonster van Horst aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Sint Lambertusplein. De vrouw stopte een kledingstuk van 20 gulden in haar tas, maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Ze werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Met toepassing van snelrecht kreeg ze een boete van 250 gulden opgelegd die zij direct betaalde.

WEERT Verkeersgewonde

WEERT Bij een verkeersongeval op de Amenstraat is woensdagmorgen rond 07.40 uur een 13-jarige inwoner van Ell gewond geraakt. De jongen stond op de bus te wachten met een groep andere reizigers. De bus stopte bij de halte maar omdat de mensen tegen de deuren aanduwden kreeg de chauffeur de deuren niet open. Hierop reed hij een stukje voorruit, waarbij hij over de voet van de jongen reed. Het slachtoffer is met onbekend letsel aan zijn voet overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen.