MEDZORG NEDERLAND BV

Vliegen zonder reizigerstrombose

Het aantal mensen dat lange - verre - reizen maakt, neemt elk jaar toe.
De World Health Organisation heeft recentelijk besloten een groot onderzoek in te stellen naar 'vliegtuigtrombose' : acute gevallen van trombose die te wijten zijn aan langdurig zitten in dezelfde houding bijv. tijdens lange - verre - reizen met vliegtuig, trein, auto of bus. Bij langdurig zitten kunnen zich een aantal complicaties voordoen, zoals verminderde doorbloeding van de benen, verstijfde spieren, rugpijn en algehele vermoeidheid, vochtophoping in de voeten (gezwollen voeten) en ontstaan van kleine bloedstolsels (trombi).

Trombi kunnen overal in het lichaam ontstaan, maar meestal treedt dit op in de benen (DVT: diep veneuze trombose). Trombi verdwijnen als men regelmatig beweegt. Bij niet of onvoldoende bewegen nemen deze stolsels in omvang toe. Uiteindelijk kan een ader helemaal verstopt raken : trombose. Dit kan fatale gevolgen hebben indien dit plaats vindt bij de longen of de hersenen. Trombose is een veelvoorkomende aandoening waarmee een op de zeventig mensen vroeger of later te maken krijgt. Medisch onderzoek geeft een aantal risicofactoren aan die de kans van het ontstaan van bloedpropjes in de benen kunnen verhogen, zoals : patiënten met hart- en vaataandoeningen, spataderen, na recente operatie of verwonding (met name in buik en/of benen), kankerpatiënten, roken van tabak, zwangerschap, therapie met oestrogenen (pilgebruik), uitdroging, vetzucht, erfelijk belast zijn met trombose of DVT en langdurig zitten !
Ter voorkoming van trombose- reizigerstrombose- wordt een aantal aanbevelingen gedaan die allen de bloedcirculatie bevorderen en daardoor de kans op vorming van bloedstolsels verlagen. Aanbevelingen : veel water drinken (door lage luchtvochtigheid en lage zuurstofdruk in de vliegtuigcabine is er weinig ventilatie waardoor men snel uitdroogt met als gevolg slechte bloedcirculatie), wees matig met cafeïne- en alcoholhoudende dranken (vochtonttrekking aan het lichaam), draag losse - geen knellende - kleding en zorg voor voldoende beweging !
Medzorg introduceert naast zijn succesvolle drukregulerende oorpluggen EarPlanes nu de Sky Walker ter voorkoming en behandeling van reizigerstrombose.

Met behulp van de Sky Walker kunt u op iedere reizigersstoel voldoende bewegingen maken om de bloedcirculatie te bevorderen en het bloed terug te laten stromen naar het hart. De Sky Walker bevordert de bloedcirculatie, voorkomt opgezwollen voeten, enkels en benen en vermindert vermoeidheidsverschijnselen en de kans op reizigerstrombose.
De Sky Walker wordt uitgeklapt en geplaatst onder de voeten. Door nu de voeten te bewegen wordt de kans vermindert op het verkrijgen van vliegerstrombose.

Sky Walker verkrijgbaar bij apotheken, drogisterijen en thuiszorgwinkels.

Informatie en/of afbeeldingen zijn verkrijgbaar via imp./distr. Medzorg Nederland BV tel. 0252-536200 www.medzorg.nl

30 mei 01 14:26