Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 30-05-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.12) Woensdag, 30 mei 2001.

Sittard, snelle bromfiets:
Een 17 jarige inwoner van Sittard is dinsdagmiddag 29 mei 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van een snelheidsovertreding met een bromfiets.
Een politiepatrouille zag de betreffende bromfiets omstreeks 14.00 uur met een hoge snelheid over de Odasingel in Sittard rijden. De bestuurder droeg geen helm en de politie had dus alle reden om een onderzoek in te stellen. Toen echter de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie hem wilde gaan controleren kneep hij ertussen uit. Hij haalde een paar personenautos links in en sloeg vervolgens de Tudderenderweg in. Voor de kruising van de Hemelsley sloeg de bromfietser opnieuw rechts af waarna de bromfietser een brandgang in wilde rijden om aan de achtervolgende politiepatrouille te ontkomen. Echter..... de brandgang bleek een oprit naar een woning te zijn. Hierdoor kon de bestuurder van de bromfiets aangehouden worden. Tegen de 17 jarige wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder helm, te hoge snelheid en verkeersgevaarlijk rijgedrag. Hij zal zich op korte termijn in het kader van snelrecht bij Justitie voor zijn afwijkend verkeersgedrag moeten verantwoorden.

Nieuwstadt, gewond bij verkeersongeval:
Dinsdagavond 29 mei 2001 heeft op de Susterderweg in Nieuwstadt een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 18 jarige inwoner van Susteren gewond is geraakt. De veroorzaker van het verkeersongeval bleek onder invloed in zijn bestelauto gereden te hebben. Het slachtoffer, een 18 jarige inwoner van Susteren, reed op zijn bromfiets over het verplichte fietspad van de Susterderweg komende uit de richting van Nieuwstadt en rijdende in de richting van Susteren. Uit tegenovergestelde richting naderde een bestelauto die voornemens was links af te slaan naar de IJsstraat. Bij dit afslaan verleende de bestuurder van de bestelauto niet de vrije doorgang aan de bestuurder van de bromfiets. Deze werd van zijn bromfiets gereden en raakte daarbij gewond aan zijn voet. De bromfiets is totaal beschadigd. Het slachtoffer werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd behandeld aan een verwonding aan zijn voet. De veroorzaker van het verkeersongeval bleek onder invloed zijn bestelbus te hebben bestuurd. Hij moest zoals alle bestuurders die betrokken zijn bij een verkeersongeval, een alcoholtest ondergaan. De utslag van de test wees uit dat er alcohol in het spel was. De verdachte, een 35 jarige inwoner van het Duitse Schalbruch, werd meegenomen naar het politiebureau alwaar hij zijn medewerking moest velen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.5, een drievoudige overschrijding van het maxiaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Schalbruch is proces-verbaal opgemaakt, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. En daarmee was de kous nog niet af. De bestuurder van de bestelbus bleek ook nog een openstaande geldboete te voldoen te hebben aan Justitie van fl. 510,-. De boete werd meteen voldaan. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Geleen, pols gebroken bij verkeersongeval:
Een 24 jarige inwoner van het Belgische Houthalen-Helchteren is dinsdagmiddag 29 mei 2001 gewond geraakt op de autosnelweg A-2 toen de auto waarin hij als passagier zat tegen een vangrail reed. De bestuurder van de auto, een 25 jarige inwoner van het Belgische Lummen, probeerde in het drukke verkeer dinsdagmiddag omstreeks 14.50 uur op het allerlaatste moment nog een afrit van de autosnelweg te nemen. De afslag Antwerpen/Heerlen werd gemist waarbij de auto tegen de vangrail klapte. Door de kracht van de aanrijding schoot de auto naar de andere zijde van de weg waar de auto opnieuw tegen de vangrail reed. De passagier liep hierbij een polsletsel op. Een ambulance bracht de inzittende naar het Maaslandziekenhuis waar een gebroken pols werd vastgesteld. Na behandeling kon hij huiswaarts. De auto van de bestuurder uit Lummen werd zwaar beschadigd. Deze moest door een bergingsbedrijf worde weggesleept.