Politiebericht Friesland: Friesland 30-05-2001 Politieberichten van 30 mei (07.00 - 13.00 uur)

Heerenveen: verdachte steekpartij aangehouden
Dinsdag omstreeks 18.30 uur is in zijn woning in Heerenveen een 20-jarige verdachte aangehouden voor de steekpartij van maandagochtend. Zie hiervoor ook de politieberichten van 28/5 (07.00 13.00 uur). Tevens is een huiszoeking ingesteld. De technische recherche heeft eveneens een onderzoek ingesteld. De verdachte is in verzekering gesteld en overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Overigens komt de politie nog steeds graag in contact met eventuele getuigen via het algemene nummer van de politie Friesland, 0900 8844. Met vrij grote zekerheid kan worden vastgesteld dat de steekpartij maandagochtend tussen 03.00 en 05.00 uur heeft plaatsgevonden in de omgeving van het Burgemeester Couperusplein.

Leeuwarden: administratief medewerker politie Friesland aangehouden Gisteren (dinsdag) is een 45-jarige administratief medewerker van de politie Friesland aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen met een minderjarig meisje gedurende een langere periode. De man is in verzekering gesteld. Na zijn aanhouding is hij geschorst. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau interne veiligheid van de politie Friesland. In de loop van de week wordt de man voorgeleid aan de officier van justitie. Dan wordt ook besloten of de man wel of niet langer wordt vastgehouden. In dit stadium van het onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan.

Leeuwarden: twee aanhoudingen na mishandeling en straatroof Woensdag omstreeks 05.50 uur is in een horecagelegenheid in de Grote Hoogstraat een 50-jarige medewerkster mishandeld met een mes. Ze hield hier enige schrammen in de hals aan over. Enkele minuten later kwam een melding dat in de Grote Hoogstraat een 17-jarige inwoner van Drachten was beroofd van enkele honderden guldens. Na een zoektocht door de Leeuwarder binnenstad konden even later twee verdachten worden aangehouden. Het betreft twee inwoners van Leeuwarden, respectievelijk 24 en 35 jaar. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen op het algemene nummer van de politie Friesland, 0900 8844.

Oldeberkoop: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 23.10 uur reed een 55-jarige inwoner van Jubbega met zijn auto over de Noordwolderweg. In een bocht naar links is de bestuurder op onverklaarbare wijze in plaats van terug te sturen rechtdoor gereden. Hij botste hierbij tegen een boom. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Franeker: aanhouding verdachte
Woensdag omstreeks 00.15 uur zag de politie een auto rijden in de buurt van Tzum, in de richting van Franeker. De politie vermoedde dat de bestuurder had gedronken. Op een gegeven moment had de bestuurder door dat hij gevolgd werd en hij verhoogde de snelheid. Op de Zuiderkade in Franeker stopte de auto en drie mannen spatten naar buiten. Een verdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, kon worden aangehouden. Met een aantal patrouilles is nog gezocht naar de twee gevluchte verdachten, maar ze zijn niet meer aangetroffen. De man is aangehouden voor heling. De auto was eerder ontvreemd in Katwijk. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de auto.

Hurdegaryp: poging inbraak woning
Woensdag omstreeks 02.30 uur werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Tillefeart. De verdachten werden overlopen door de bewoner, een 43-jarige inwoner van Apeldoorn. De verdachten kozen hierop het hazenpad. De technische recherche zal een onderzoek instellen, tevens zal een buurtonderzoek worden verricht.

Leeuwarden: fietsendieven aangehouden
(rectificatie) Woensdag omstreeks 11.00 probeerden twee personen een fiets te stelen op het Ruiterskwartier. Ze werden op heterdaad aangehouden door de politie. Het betreft twee inwoners van Leeuwarden, 36 en 39 jaar. Aangifte is gedaan door een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272