Barber Dodge Pro Series

Winst voor Sepp Koster in Amerika

Lime Rock (VSt), woensdag 30 mei 2001. De vierde wedstrijd in de Barber Dodge Pro Series werd een glansrijke overwinning voor onze landgenoot Sepp Koster. Op het circuit van Lime Rock Park startte Koster de wedstrijd in de Amerikaanse formulewagenserie vanaf de tweede plaats. In het kampioenschap staat de Nederlander op de zesde plaats

Het afgelopen weekeinde was er een van ups en downs voor Koster. Op de racebaan in Connecticut werden twee wedstrijden verreden voor het Barber Dodge-kampioenschap. De derde wedstrijd uit de serie startte Koster vanaf pole positie. In de negende ronde zakte de leidende Reynard formulewagen van Koster van achter weg. Een clip van het bodywerk van een Porsche uit de vorige wedstrijd veroorzaakte een lekke band. Na een snelle bandenwissel maakte Koster geen enkele kans meer op een eervolle plaats en werd slechts achttiende.
De tweede race van het weekeinde begon voor Koster vanaf een tweede positie. In de tweede bocht van het 2,5 km lange circuit pakte Koster de leiding en wist zijn voorsprong langzaam uit te bouwen tot drie seconden op tweede man Ryan Hunter-Reay. De enige bedreiging voor Koster was een lekkende oliekoeler. De olie kwam op de hete uitlaat en veroorzaakte soms hevige rook. "Tot de finish bleef het peentjes zweten en met een oog op de oliedruk en af en toe een angstig oog richting wedstrijdleiding, was ik best opgelucht toen ik de finishlijn passeerde", vertelde een blije Koster na afloop, die zich daarmee revancheerde voor het fiasco van de eerste wedstrijd. Voor het kampioenschap is Koster nog steeds een grote kandidaat, vanwege het feit dat de twee slechtste resultaten niet meetellen.

Uitslag vierde race Barber Dodge Pro Series:

1. Koster (NL), 37 ronden in 39:33.975 (139,029 km/uur); 2. Hunter-Reay (VS t), op 0.357; 3. A. Sperafico (BR).

Stand kampioenschap:

1.Hunter-Reay 60; 2. Rondet (F) 54; 3. R. Sperafico (BR), 6. Koster 37.

Volgende wedstrijd: 17 juni, Detroit