Provincie Limburg

PROVINCIE ONDERSTEUNT TECHNISCH ONDERWIJS

Bijna zeven ton voor 'Máák het in de techniek'
PROVINCIE ONDERSTEUNT TECHNISCH ONDERWIJS

De Provincie Limburg stelt 696.425,- ( 316.024,-) beschikbaar als provinciale bijdrage in het project "Basispakket 2001" van de Stichting "Máák het in de Techniek" (MIT). De subsidie is bestemd voor organisatiekosten ( 409.300,-), zes doe- en info-manifestaties en het afsluiten van zes VMBO-convenanten techniek. De Provincie Limburg is er net als de Stichting MIT alles aan gelegen om het tekort aan personeel in de technische sector terug te dringen.

Het basispakket van de Stichting MIT bestaat uit zes doe- en info-manifestaties techniek, het afsluiten van VMBO-convenanten techniek, nascholing van leerkrachten techniek en de uitgave van een nieuwsbrief.
Gedeputeerde Staten (GS) vinden het belangrijk technische opleidingen te promoten bij de jeugd en willen de kwaliteit van de opleidingen verhogen. GS betreurt dat nog niet alle techniek-sectoren hebben meegewerkt aan het Basispakket 2001. Maar de Provincie vindt de werkwijze van de Stichting MIT een stap in de goede richting. De Provincie gaat ervan uit dat de kosten van de stichting MIT over één à twee jaar volledig bekostigd kan worden door de sociale partners in het MIT.