Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 30-05-2001 Persberichten district Maastricht 2e editie (H.P. 15.40) Woensdag 30 mei 2001.

Meerssen, schennispleging gevolgd door aanranding: Twee minderjarige meisjes zijn in Rothem gemeente Meerssen dinsdag 29 mei 2001 het slachtoffer geworden van een schennispleging die gevold werd door een aanranding gepleegd werd door een nog onbekende man. Beide meisjes namen dinsdagmorgen omstreeks 10.45 uur deel aan de sportles van school, het Stella Mariscollege, bestaande uit een bosloop. Op de kruising met de Kampweg en de Overste Breulenweg in Rothem gemeente Meerssen zagen beide meisjes een man staan in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij had een fors postuur en een donkergekleurde snor en een zelfde kleur wenkbrauwen. De man ging gekleed in een donkerblauwe spijkerbroek, zwart T-shirt en grijs blauwe gymschoenen.
Deze man maakte gebruik van een fel gele bromscooter. Hij vroeg een van de meisjes hoe hij bij het zwembad kwam hetgeen de meisjes hem vertelden. De man die op zijn bromfiets wegreed kwam echter na korte tijd weer terug. Opnieuw vroeg hij iets aan de meisjes, die nu zagen dat de man zijn geslachtsdeel uit zijn gulp had en hun oneerbare voorstellen deed. De meisjes liepen hierop onmiddellijk verder doch de weg werd hun enkele meters verderop versperd door de man met de bromfiets. Een van beide meisjes, 13 jaar, werd door de onbekende man in haar borst geknepen waarop het meisje naar de man sloeg. De man ging er vervolgens op zijn bromfiets vandoor.
Beide meisjes deden daarop melding van het voorval aan een docent van het Stella Mariscollege die beiden opving en de politie waarschuwde.

De politie stelt een onderzoek in. Mogelijke getuigen die de man in de omgeving gezien en een bijdrage kunnen leveren tot het bekend worden van zijn identiteit kunnen contact opnemen met de politie van basiseenheid Meerssen, telefoon 0900-8844.

Berg en Tertblijt, woninginbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Langen Akker te Berg en Terblijt waarbij ook de auto van het gezin werd meegenomen.
De inbreker verschafte zich de toegang door een gaatje te boren in een kozijn waardoor vervolgens het raam geopend kon worden. Uit de woning werden daarna, terwijl de bewoners lagen te slapen, twee G.S.M.s, een sleutelbos en een portemonnee weggenomen. Met de gestolen sleutelbos zagen de dieven kans een in de oprit geparkeerde personenauto mee te nemen. De benadeelde bemerkte de diefstal vanmorgen toen een openstaand raam werd aangetroffen. Van de diefstal is inmiddels aangifte gedaan.