België, 26 mei : Aventis Crops Silenced

Gedurende dit week-end (26-27 mei)werd een veld van genetisch gemanipuleerd winterkoolzaad, eigendom van Aventis (1), uitgeschakeld in de gemeente Velzeke-Zottegem(2). Het doel van deze aktie is rechtstreeks het verspreidings proces van de G.G.O.'s in onze borden en in ons milieu af te remmen
.
Inderdaad is het mogelijk, wegens geruststellende verklaringen van onze regeringen en de agrobusiness multinationale
ondernemingen, ons een meer en meer precies idee te maken over de door G.G.O.'s voorgebrachte gevolgen.

Wat voedingsveiligheid betreft zijn aktueel de gezondheidsgevolgen wel bekend: allergieën, antibioticus weerstand...
De schade van verspreiding van G.G.O.'s tegen het milieu zijn onomkeerbaar. Er is o.a. het verlies van biodiversiteit, de verhoging van het gebruik van bestrijdingsmiddelen, de ontwikkeling van de weerstandsstam in insekten en "schadelijke" planten, gentransfer,...

Een verdoven leenheer mechanisme nestelt zich tussen de G.G.O.'s-producerende multinationale maatschappijen en de landbouwers. Deze zijn verplicht elk jaar zaden en herbicides aan de zelfde maatschappij te kopen, die zo hun totaal onderwerping verzekert.

Tegenover zulke bedreigingen is het noodzakelijk in onze velden de voorzichtigheidsprincipe de hand te krijgen, op een logica dat geen andere zorgen dan winst heeft.

(1) Het gaat hier om "Libertylink" en "Seedlink" koolzaad: koolzaad die tolerant is voor de "Basta" herbicide ("Liberty") en drager van een mannelijk steriliteit transgen.

(2) adres: Pienkenstraat, 9620 Velzeke - Rudershove.

Zonnegem (Burst) : gemanipuleerde koolzaadplanten uitgetrokken

Wie een stroom wilt kanaliseren geeft zich bloot aan overstromingen. Het is hetzelfde voor wie het leven wil controleren ! De farmacologen hebben geen wil om te genezen maar wel om zoveel mogelijk geneesmiddelen te verkopen.

De genetici wensen niet zeldzame ziekten te genezen of de derde wereld te voeden maar wel nieuwe renderende markten te ontwerpen.

De farmacogenetici zoals Aventis of Monsanto volgen alleen één doel : maximale winst, en hun gezondheids- of humanistische rechtvaardigingen zullen niemand duperen.

Ultieme ontwerping van een industrieel systeem dat op het leven in handelswaar richt te consigneren, de genetisch aanleg heeft dit typisch dat de voorgebrachte schaden exponentieel en niet in te halen zijn.

De betrokkene lobbies hebben meer gewicht dan de democratische beslissende instanties. Zo ligt het aan ons het telkens weer herhaalde voorzichtigheidsprincipe toe te passen.

Daarom hebben we in de nacht van 26 op 27 mei 2001 Aventis experimentale genetisch gemanipuleerde winterkoolzaadplanten uitgetrokken in de gemeente Zonnegem, 88-92 Gentsestraat.


-----


--
Vrienden van GroenFront! | EarthFirst! Netherlands Support Group

NO COMPROMISE! ++ http://www.antenna.nl/nvda/groenfront ++ ++ mailto:groenfr@dds.nl (PGPkey on site) ++

PO BOX 85069 3508 AB Utrecht Netherlands
Giro 4370351 tnv Steungroep NVDA te Utrecht ovv GroenFront! Phone/fax: +31 84 8666018

Stay informed by email:
http://www.antenna.nl/nvda/groenfront/lists/