Gastronoom: het mooiste vak
PERSBERICHT
Gastronoom: het mooiste vak
De deelnemers aan de Opleiding tot Gastronoom hebben een tweedaags bezoek gebracht aan het Champagnehuis Moët & Chandon in Epernay. Zij bezochten de indrukwekkende kelders en maakten kennis met het Champagne procédé. Bovendien kreeg het gezelschap een unieke lunch aangeboden in het historische Trianon, waar ooit ook Napoleon heeft gelogeerd..
Theorie en praktijk
Deze excursie maakt deel uit van de nieuwe Opleiding tot Gastronoom die een jaar geleden is gestart door de Academie voor Gastronomie. Kern van de opleiding is het koppelen van de theorie aan de praktijk. Deelnemers krijgen gedurende het jaar daadwerkelijk de mogelijkheid om veel te proeven en te ervaren. Peter Klosse, initiatiefnemer van de opleiding, vindt dat noodzakelijk en tevens hét grote verschil met de bestaande opleidingen. Want zo zegt hij: "de gasten van restaurants moeten kunnen vertrouwen op het goede advies van de bediening. De medewerkers moeten weten waarover zij praten en dus zelf veel proeven. In de bestaande Horeca opleidingen is daar vaak niet voldoende ruimte voor. In onze jaaropleiding wordt daar juist veel aan gedaan. In juni is er bijvoorbeeld ook een Masterclass Cognac onder leiding van Maurice Hennessy".
Kwaliteit
De werkgevers van de deelnemers aan deze nieuwe opleiding zijn enthousiast. Zij ervaren dat de cursisten met meer overtuiging, enthousiasme en zelfvertrouwen in het restaurant functioneren. Investeren in de kwaliteit van de medewerkers heeft zin. Zij kunnen zelfstandiger werken en dat is niet alleen prettig voor de werkgever, maar ook voor de gasten.
De opleiding staat ook open voor mensen die het Horeca vak in willen, maar geen reguliere opleiding willen of kunnen volgen. Het komt immers veel voor dat mensen later ontdekken dat het werken in een restaurant een mooi vak is met goede carrière mogelijkheden. Zij hebben vaak een andere vooropleiding of zijn teleurgesteld in de opleiding die ze volgen. De Horeca branche biedt op opleidingsgebied nu te weinig mogelijkheden voor deze grote groep. De Opleiding tot Gastronoom biedt die mogelijkheid wel.
Samenwerking
Het opleidingsinitiatief van de Academie voor Gastronomie wordt ondersteund door het SVH Onderwijscentrum van de Horeca, de Hanos horecagroothandel en Moët Hennessy Nederland. De titel 'Gastronoom' is opgenomen in de landelijke branche kwalificatiestructuur en het diploma wordt landelijk erkend. De Opleiding maakt gebruik van de accommodatie van restaurant De Echoput bij Apeldoorn. Daar vinden de lessen en proeverijen plaats. Excursies maken een vast onderdeel uit van het programma, zoals naar de Prowein in Düsseldorf, Cees van Wees (distilleerderij) in Amsterdam, Thieme's echte Thee in Papendrecht, Hajenius sigaren, etc.
Het meerdaags bezoek aan de champagnestreek is mogelijk gemaakt door de directeur van Moët Hennessy Nederland, Bob Bron, die dit initiatief een warm hart toedraagt. Met de ondersteuning van de Gastvrijheidsprijs en de Opleiding tot Gastronoom wordt een noodzakelijke impuls gegeven aan de kwaliteit van het gastheerschap in Nederland.
Voor nadere informatie:
De Academie voor Gastronomie, Peter Klosse, Amersfoortseweg 86, 7346 AA Hoog Soeren,
tel. 055 - 5191429
Moët Hennessy Nederland, Bob Bron, Cattenhagestraat 8a, 1411 CT Naarden, tel. 035 - 6946014
QuoteOnWine en De Gouden Ton Groep bundelen krachten
PERSBERICHT
QuoteOnWine en De Gouden Ton Groep bundelen krachten
QuoteOnWine.com en Wijnkoperij De Gouden Ton Groep gaan vanaf begin juni samenwerken bij de verkoop van hogere kwaliteitswijnen op internet. De samenwerking past geheel in de strategie van beide bedrijven om marktleider te worden in het aanbieden van een overzichtelijk en kwalitatief hoogwaardig wijnassortiment op internet. Hierbij staat een optimale service centraal.
Deze bundeling van krachten biedt uitgebreide mogelijkheden om de
meest toonaangevende én vernieuwende wijnsite van Nederland te zijn.
Zo kunnen consumenten binnenkort:
- Opties nemen op wijn.
- Via internet een wijnreis boeken.
- Wijn kopen op een virtuele veiling.
- Inschrijven op een deel van een wijngaard.
- Wijnseminars bezoeken met als thema wijn/spijs (ook voor horeca).
- Kiezen voor bezorging thuis óf de wijnen zelf afhalen bij één van
de vestigingen van De Gouden Ton Groep.
De overeenkomst houdt in dat er gezamenlijk een selectie wordt
gemaakt uit het assortiment van Wijnkoperij De Gouden Ton. De verkoop
via internet en de marketing vinden plaats onder het merk
QuoteOnWine.com. De logistieke afhandeling wordt verzorgd door
Wijnkoperij De Gouden Ton. Bezorging vindt plaats op elk gewenst
adres in Nederland.
QuoteOnWine.com
QuoteOnWine.com is sinds 1 juni 2000 online en heeft zich sindsdien
ontwikkeld tot de beste Nederlandse wijnsite. QuoteOnWine.com is een
dochter van Quote Media Holding, uitgeverij van o.a. de tijdschriften
Quote, QPF, ELLE, ELLE Eten, ELLE Wonen, Villa d'Arte, Santé en
diverse gidsen zoals de Quote Eetgids. Alle Quote Media-uitgaven
hebben een totaalbereik van 1,2 miljoen lezers per maand. De site van
QuoteOnWine.com is een onderdeel van de e-commerce-divisie van Quote
Media Holding, bestaande uit diverse websites waaronder
QuoteOnWine.com, QuoteJobs.nl en QPF.nl.
Wijnkoperij De Gouden Ton Groep
Wijnkoperij De Gouden Ton Groep is in 1980 opgericht en aanvankelijk
begonnen met één winkel (Denneweg te Den Haag). Tegenwoordig zijn er
landelijk verspreid zeven vestigingen. Alle wijnen worden eigenhandig
met de grootste zorg geselecteerd en geïmporteerd. Oprichter Nico
McGough is geen onbekende in de wijnwereld. Hij is vinoloog van de
Wijnacademie en volgde zowel The German Wine Academy als de Ecole de
Vin in Bordeaux. In 1986 werd hij door Hubrecht Duijker uitgeroepen
tot Wijnkoper van het Jaar en in 2000 door René van Heusden tot
Wijnkoper van het Decennium. Nico McGough is tevens hoofdredacteur
van De Wijnkrant, een actueel en compleet medium op het gebied van
wijn.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
QuoteOnWine.com. Dirk Jan over de Linden, Business Unit Manager.
Tel.nr. 020 - 667 50 50,
e-mail: dirkjan@quoteonwine.com
Wijnkoperij De Gouden Ton. Nico McGough, Hoofd Inkoop. Tel.nr. 0174 -
270 202
--
Dit is een bericht van de Wijninfo.nl mailservice
Kijk voor aan- en afmelden op http://www.wijninfo.nl/