Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van woensdagmiddag
16:26 woensdag 30 mei 2001

Roel Hallink, 0528-295033 / 06-51528156


* Diefstal auto

EMMEN Afgelopen avond of nacht is aan de Statenweg een auto gestolen. De 26 jarige eigenaresse uit Emmen deed vanmorgen aangifte. Ze had de auto gisteren omstreeks 18.00 uur op de parkeerplaats van het winkelcentrum Angelslo geparkeerd. Vanmorgen kwam ze tot de ontdekking dat de auto er hier niet meer stond. Het gaat om een rode Opel Corsa type City. De waarde van de auto bedraagt ongeveer F. 6000,-.

Vanmorgen is vanaf een parkeerplaats aan de Hesselterbrink te Emmen een grijze Fiat Uno gestolen. De diefstal is gepleegd tussen 02.00 uur en 08.30 uur vanmorgen. Op het dak van de Fiat was een zwarte imperial bevestigd.


* Diefstal uit auto

EMMEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Bensingecamp. Beide voordeuren waren beschadigd. Door het forceren van de deur konden de daders in de auto komen. Een radio/cd speler, 3 cds en een oude winterjas werden ontvreemd. Totale schadebedrag is niet bekend.

Gistermiddag heeft een 59 jarige inwoner van Emmen zijn auto geparkeerd op de parkeerplaats aan de Wendeling. Vanmorgen vroeg werd hij wakker gemaakt door een buurman met de mededeling dat zijn auto was open gebroken. Er is een raam ingeslagen en vervolgens is het slot vernield. Vermist worden een radio/cd speler, een cd en een leren tas met gereedschap. Schadebedrag is niet bekend.

Ook deed een 27 jarige vrouw uit Emmen aangifte van inbraak in haar auto. De auto stond geparkeerd aan de Klokkenslag in Emmen. Met een schroevendraaier was het portierslot geforceerd en daarna kon men het slot openen. In de auto was de radio achter gebleven, waarschijnlijk omdat de dader(s) het frontje niet konden vinden. De afstandsbediening van de radio werd verderop kapot weer gevonden. De dader(s) hebben geen buit gemaakt. De totale schade is niet bekend.

ALTEVEER Afgelopen weekeinde is de auto van een 28 jarige inwoonster uit Alteveer open gebroken. De auto stond geparkeerd aan de Jan Leijssenaarstraat. De dader(s) hebben een deur geforceerd en zijn er met de autoradio vandoor gegaan. Er zijn het afgelopen weekeinde meerdere autos open gebroken.

Wederom kwam er vanmorgen een 36 jarige vrouw uit Alteveer aan het bureau om aangifte te doen van inbraak in haar auto. Ook dit heeft afgelopen weekeind plaats gevonden en ook deze auto stond geparkeerd aan de Jan Leijssenaarstraat. De vrouw mist haar radio.

COEVORDEN Vanmorgen kwam een 45 jarige vrouw uit Coevorden aangifte doen van inbraak in haar auto. De auto stond geparkeerd voor haar woning aan de Aleida Kramersingel in Coevorden. De vrouw mist haar rijbewijs, kentekenbewijs en keuringsbewijs. Er waren geen sporen van braak en de volgens de vrouw had ze de auto goed afgesloten.


* Aanrijding met letsel

ASSEN Vanmorgen heeft er een ongeval plaatsgevonden op de T-splitsing Groningerstraat Zwartwatersweg in Assen. Het betrof een 81 jarige man op zijn fiets en een 17 jarige jongen op zijn bromscooter, beiden uit Assen. Allebei kwamen ze vanuit de richting Vries en gingen in de richting van het centrum. De fietser, die op het fietspad fietste, wilde de Groningerstraat oversteken, echter werd hij daarbij door de bromscooter, die op de Groningerstraat reed, van achteren aangereden. Het resultaat was dat ze allebei op de rijbaan vielen. De bestuurder van de bromscooter is met onbekend letsel overgebracht naar het WZA te Assen. De fietser had geen letsel.

DE WIJK Ter hoogte van de Wijk, op de A28, was de Rijkswaterstaat vanmorgen bezig met freeswerkzaamheden. Om dit aan het achteropkomende verkeer duidelijk te maken, waren een drietal aktiewagens ingezet. Een 26 jarige bestuurder lette even niet op uit Mierlo en merkte de aktiewagen te laat op. Hij probeerde nog te remmen, maar botste toch achter op de vrachtauto. Hierdoor kantelde zijn bestelauto en kwam hij bekneld te zitten. De 26 jarige bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.


* Diefstal motorkettingzaag

RODEN Vanmiddag kwam een 29 jarige man uit Roden aangifte doen van diefstal van een Stihl motorkettingzaag t.w.v. F. 2000,-. Men had juist een boom omgezaagd op een erf op de hoek van de Dwazziewegen en de Produktieweg. Tijdens de middagpauze, die ze in de bedrijfsauto hadden, zag een voorbijganger dat iemand de kettingzaag in zijn auto laadde en wegreed. Er is nog geprobeerd de dader te achterhalen, hetgeen niet gelukt is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe