Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 30 mei 2001

... B & W-nieuws week 22

Bijlage: Dorpskern Nieuw Vennep

Bestuursdienst
Het college stelt de raad voor het treasurystatuut vast te stellen. Het opstellen van een dergelijk statuut is noodzakelijk op grond van de Wet Financiering Decentrale Overheden (Wet FIDO, van kracht sinds 1 januari 2001). Het voorliggende statuut is gebaseerd op de in 1997 vastgestelde Nota Treasurybeleid en geeft de kaders aan waarbinnen het treasurybeleid gevoerd wordt. Op drie onderdelen wijkt het statuut af van het huidige treasurybeleid, te weten aanscherpen toets kredietwaardigheid bij uitzettingen; beperken beschikbaarheidsrisico's (maximale termijn waarin gelden mogen worden uitgezet bedraagt 10 jaar); uitbreiden instrumenten voor uitzettingen (toevoegen van obligaties en obligatiefondsen, waarbij een streefwaarde van maximaal 20% van de overtollige liquide middelen op peildatum 31 december wordt vastgesteld). De raadscommissie wordt advies gevraagd over het treasurystatuut alvorens deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden.

Het college neemt kennis van de inhoud en de aanpak van het project stuurinformatie. Dit project heeft tot doel om aan de raad, het college en het management goede stuurinformatie aan te bieden die qua vorm, inhoud en presentatie maximaal bijdraagt om effectief (bij) te sturen en verantwoording te krijgen op de feitelijke realisatie van doelen en activiteiten. Gestart wordt om voor vier beleidsvelden (1: algemeen bestuur en bestuursondersteuning; 16 + 17: maatschappelijk werk en specifiek welzijn en 21: ruimtelijke ordening, bouw- en woningtoezicht) concrete voorbeelden uit te werken van stuurinformatie voor het bestuurlijk niveau en het managementniveau. De voorbeelden en de wijze van aanpak voor de verdere uitwerking van stuurinformatie worden in het najaar gepresenteerd aan het management, het college en de raadscommissie Middelen.

Het college stemt in met de door het ROA voor 2002 voorgestelde verhoging van de inwonersbijdrage van 3,35 naar 3,50. Dit is conform het door de overheid gehanteerde indexeringscijfer voor 2002.

Het college neemt kennis van de voortgangsrapportage EURO per 1 maart 2001. De voortgang verloopt in grote lijnen volgens de (landelijke) planning. Aandachtspunt blijft de afstemming tussen de gemeentebrede deelprojecten en de dienstspecifieke deelprojecten.; in het vervolgtraject zal daaraan speciale aandacht geschonken worden.

Het college heeft Mw. Keler aangewezen als vervangend secretaris van de vaste commissie voor bezwaar- en beroepschriften voor de duur van haar (tijdelijke) dienstverband.

Grondbedrijf
Het college stelt de raad voor akkoord te gaan met de aankoop van een perceel grond (circa 5 ha in Getsewoud noord) van Bouwmaatschappij Verwelius te Amsterdam voor het totaalbedrag van fl.1.400.000,-. De raadscommissie Vinex en Volkshuisvesting behandelt het voorstel.

Facilitaire Dienst
Het college stelt de raad voor de begraafplaatsenadministratie uit te besteden aan Beheer Begraafplaatsen Haarlemmermeer V.B. (BBH) en daartoe een overeenkomst te sluiten met BBH. De BBH verzorgt reeds sinds 1997 het beheer, het onderhoud en de exploitatie van de vier algemene begraafplaatsen in de Haarlemmermeer.

Ruimte, Wonen en Economie
Het college stemt in met de gewijzigde raadsvoordracht over de ontwikkelingsvisie met bijbehorende grondexploitatie en de kredietaanvragen voor het vervolg van het project Dorpskern Nieuw-Vennep en gaat akkoord met de voorovereenkomst met de Woonmaatschappij.