Uw mening telt: is Schiedam op de goede weg?

De gemeente Schiedam is een gsb-gemeente. Gsb staat voor grotestedenbeleid. Dat betekent dat de stad extra geld van de rijksoverheid krijgt om problemen op te lossen of te voorkomen. Geld uit de gsb-pot is bedoeld voor bijvoorbeeld meer banen in Schiedam, voor de jeugd, voor een sterkere binnenstad en voor een prettige leefomgeving voor alle Schiedammers.

Is Schiedam met dit alles op de goede weg? Eens in de twee jaar beoordeelt de gemeente of het grotestedenbeleid voldoende vruchten afwerpt. Hiervoor maakt de gemeente een rapport, de zelfanalyse. Momenteel wordt gewerkt aan de zelfanalyse 2001, die eind dit jaar aan de minister moet worden gepresenteerd. De gemeente verzamelt zoveel mogelijk gegevens om te kunnen beoordelen of we de gsb-doelstellingen wel halen. Het conceptrapport is inmiddels klaar en geeft de gemeente aanleiding tot voorzichtig optimisme; er moet nog veel gebeuren, maar er is al heel wat op de rails gezet. Het begin is er, dus nu moeten we verder.

De gemeente praat deze weken met een aantal groeperingen uit de stad over de Zelfanalyse. Om te horen hoe zíj erover denken. Maar ook uw mening telt uiteraard mee. Zijn we volgens u op de goede weg? Hebt u wellicht suggesties hoe het nog beter zou kunnen?

Stuur dan het liefst voor 13 juni 2001, uw tips en suggesties naar de gemeente Schiedam; projectbureau Grotestedenbeleid, Antwoordnummer 33, 3100 VB Schiedam (u hoeft geen postzegel te plakken) of mail, onder vermelding van Zelfanalyse Grotestedenbeleid naar bremer@bd.schiedam.nl .

Wie zich uitgebreid in de Zelfanalyse wil verdiepen kan een exemplaar opvragen bij het projectbureau Grotestedenbeleid (telefoonnummer 010 246 58 86). U kunt de volledige tekst ook als Word-bestand downloaden van deze website, door op het onderstaande icoontje 'zelfanalyse' te klikken.