Gemeente Breda

30-05-2001

Bredase sportsubsidies tot 2002 in huidige vorm gehandhaafd

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor akkoord te gaan met de aangepaste Sportnota waarin de huidige subsidiesystematiek met een jaar wordt verlengd. Zo heeft de gemeente langer de tijd om, in nauw overleg met Sportpunt, de activiteitensubsidie volledig in te vullen. Uit de inspraakronde bleek namelijk dat voor sportverenigingen niet duidelijk is welke activiteiten precies subsidiabel zijn.

De 'Sportnota Breda 2001' is in maart 2001 voor inspraak vrijgegeven. Diverse sportverenigingen en sportorganisaties hebben gereageerd op het nieuwe sportbeleid. De gemeente heeft deze punten bestudeerd en het merendeel ter harte genomen. De belangrijkste wijziging ligt op het vlak van de subsidietoekenning. In aansluiting op het reeds vastgestelde nieuwe subsidiebeleid 'Alles heeft zijn prijs', zou het systeem van jeugdledensubsidie per 2002 komen te vervallen. Dit maakt dan plaats voor een activiteitensubsidie. Deze activiteitensubsidie zou de niet-reguliere verenigingsactiviteiten betreffen die met name gericht zijn op jongeren onder de 18 jaar en gehandicapten. Omdat uit de inspraakreacties bleek dat niet duidelijk is welke activiteiten precies subsidiabel zijn, stelt het college voor de huidige subsidiesystematiek met een jaar te verlengen, zowel wat betreft de opbouw van de subsidie als de hoogte. Dit systeem blijft tot 2002 voor geheel Breda van toepassing.

Als gevolg van het door de raad vastgestelde nieuwe subsidiebeleid zal al wel aan verenigingen die een basissubsidie ontvangen vanaf 2002 een basissubsidie van 250 worden toegekend.

De organisaties en verenigingen die gereageerd hebben krijgen schriftelijk bericht van de gemeente over hoe hun reactie verwerkt is.

Breda, 30 mei 2001