30 MEI 2001

Hoog slagingspercentage cursus Assistent-Expediteur Vakopleiding Transport en Logistiek

Vakopleiding Transport en Logistiek, het gespecialiseerde opleidingsinstituut voor de sector transport en logistiek, heeft met de vernieuwde cursus Assistent Expediteur in april een slagingspercentage van 100 % behaald. De cursus werd gegeven op het regiokantoor West van Vakopleiding Transport en Logistiek, het examen werd afgenomen door Logex.

Vakopleiding Transport en Logistiek heeft haar cursus Assistent-Expediteur onlangs geheel vernieuwd. Afgelopen najaar startte een pilot in Rotterdam. De reacties waren zo positief, dat de vernieuwde cursus kort daarop ook in andere steden van start ging.

Breder werkterrein
De Vakopleiding leidt al jaren op tot assistent-expediteur. In die periode is echter de kijk op het werk van de assistent-expediteur veranderd. De markt vraagt steeds meer naar een logistiek dienstverlener. Dat maakt het werkterrein van de assistent-expediteur breder; hij zal steeds meer kennis moeten hebben van het gehele traject van het vervoer en alle aspecten die daarbij komen kijken. In de nieuwe cursus wordt ingespeeld op deze ontwikkeling.

Praktijk
Naast de inhoud is ook de stijl van lesgeven veranderd. De achttien lesavonden worden nu voornamelijk gevuld met praktijksituaties en cases. De docenten komen uit de praktijk en kunnen actuele voorbeelden inpassen in de lessen. Daarnaast wordt meer zelfwerkzaamheid van de cursisten vereist. De eerste ervaringen daarmee zijn zeer positief. Doordat cursisten zelf meer ervaringen uit de praktijk kunnen inbrengen, wordt de stof levendiger en eenvoudiger te leren.

Expediteur
Daarnaast wordt ook gekeken naar een vervolgcursus Expediteur, die dezelfde opzet zal hebben als de cursus Assistent-Expediteur. Verwacht wordt dat de vervolgcursus Expediteur in 2002 gereed zal zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over de opleidingen en cursussen van Vakopleiding Transport en Logistiek kunt u bellen met 0900-1442 of kijk op www.vtenl.nl.