FNV Bouw


30 mei discussie WAO, ZW, reintegratie in Boekel

Alle mensen die nu in de ziektewet of de WAO zitten, discussieer op 30 mei mee met FNV Bouw in Boekel over de WAO, Ziektewet en redntegratie. De middag wordt gehouden in Zalencentrum Nia Domo, Sint Agathaplein 2 te Boekel. Om 13.00 uur is de zaal open en om 16.30 uur sluiten we de middag af.

Er wordt heel veel gepraat en gediscussieerd over de Ziektewet en de WAO. De commissie Donner heeft een rapport uitgebracht, waaruit blijkt dat de inrichting van de WAO helemaal anders moet worden. Maar wat betekent het voor mensen om ziek te zijn. Krijgen zij voldoende aandacht van hun werkgever? Worden zij goed begeleid door de arboarts? Wordt er goed samengewerkt tussen de werkgever en arboarts om de zieke werknemer weer terug te krijgen binnen het bedrijf (redntegratie)? En als de WAO in zicht komt? En wat betekent de WAO voor mensen, die er al mee te maken hebben? Welke rol speelt het redntegratiebedrijf en de uitvoeringsinstelling? Helpen zij de WAO?ers goed? Of hebben WAO?ers het gevoel niet serieus genomen te worden? Over al deze vragen en natuurlijk uw vragen, willen wij discussiëren. Wij nodigen u dan ook van harte uit om aanwezig te zijn tijdens onze informatiemiddag. Een deskundig panel zal proberen meer duidelijkheid te verschaffen van de problemen en moeilijkheden waar mensen mee te maken krijgen, als zij in de Ziektewet of in de WAO zitten en een redntegratietraject ingaan. Wij hebben voor deze middag ook een politicus uitgenodigd, zodat ook de politiek nu eens van gewone mensen hoort, waar zij mee te maken krijgen. De middag wordt gehouden op 30 mei 2001 in Zalencentrum Nia Domo, Sint Agathaplein 2 te Boekel. Om 13.00 uur is de zaal open en om 16.30 uur sluiten we de middag af. Hieronder vindt u een aantal uitspraken die te maken hebben met de Ziektewet en WAO. Graag horen wij op 30 mei wat u heeft meegemaakt!
1. ?Mijn werkgever heeft regelmatig aandacht aan mij besteed toen ik ziek was?.
2. ?De arboarts heeft niets voor mij gedaan. Ik moest van hem gewoon weer gaan werken, ondanks mijn ernstige klachten?.
3. ?Mijn werkgever bood mij na 1 maand ziekte aan, om weer te gaan werken in een andere functie. Als metselaar kreeg ik de kans om op kantoor als werkvoorbereider te beginnen. Nu werk ik weer volledig en ik heb het uitstekend naar mijn zin. En de werkgever trouwens ook?.
4. ?Tijdens mijn ziek zijn, heb ik nooit contact gehad met de werkgever of de arboarts. Nadat ik 8 maanden ziek thuis heb gezeten, kreeg ik opeens een oproep voor een WAO-keuring. Ik wist niet wat er zou gebeuren en voelde mij doodongelukkig en onzeker?.
5. ?Het redntegratiebedrijf dat mij geholpen heeft een nieuwe baan te vinden, heeft goed werk gedaan. Maar van de arbeidsdeskundige heb ik nooit enige hulp gekregen; ik heb alles zelf moeten uitzoeken?.
FNV BOUW
Postbus 520 - 3440 AM WOERDEN
Telefoon: (0348) 575 575 - Fax: (0348) 423 610 E-mail: info@fnvbouw.nl