FNV

Debat kinderarbeid: Valli (12) kostwinner
mondiaal - Mascha.Spanjers@FNV.nl

De stichting Ideëel Organiseren houdt aan de vooravond van de VN Kindertop in New York een aantal debatten rondom kinderen. De eerste in de reeks is Valli (12) kostwinner, een levendig debat over kinderarbeid. De stichting Ideëel Organiseren houdt aan de vooravond van de VN Kindertop in New York een aantal debatten rondom kinderen. De eerste in de reeks is Valli (12) kostwinner, een levendig debat over kinderarbeid. Het debat wordt gehouden op 30 mei, van 16.30 tot 18.00 uur in Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam.

Het staat er nooit op, maar het is vaak wel zo. Tapijt geknoopt door kinderhandjes. Echte leren bal voor kinderen, gemaakt door kinderen. Bijna alle landen hebben het VN Verdrag inzake de Rechten het Kind getekend en toch werken er wereldwijd 250 miljoen kinderen. Niet alleen in gevaarlijke obscure fabriekjes. Ook op straat als schoenpoetser, in de huishouding als dienstmeid of in een bordeel als prostituee.
Hoe is het mogelijk dat deze situatie voortduurt ondanks alle mooie principes, voornemens en verdragen? Hoe kunnen Nederlandse bedrijven, consumenten, jongeren- en ontwikkelingsorganisaties en de overheid bijdragen aan oplossingen?
Vragen waarover het debat Valli (12 jaar) kostwinner gaat. Geen debat om geeuwend weg te dutten terwijl de heren en dames achter de forumtafel elkaar vliegen afvangen. Nee, het wordt een debat waarin het thema op een uiterst prikkelende, soms ludieke, maar altijd levendige wijze wordt belicht. Een laagdrempelige discussie waaraan iedereen kan deelnemen Wij hopen van harte dat u/jij er bij bent. Draag bij aan een beter beleid op het gebied van kinderarbeid wereldwijd!

Wilt u meedebatteren? Meldt u dan aan bij de stichting Ideëel Organiseren via telefoonummer 020 535 68 00 of via kindetop@ideel.org (e-mail).