Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 30 mei 2001

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

MEDEDELING VAN ONTVANGEN AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING (kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Sint Francisbaai 19, dakkapel aanbrengen.
Brahmsstraat 157, woonhuis uitbreiden.
Diezedal 12, dakkapel aanbrengen.
Hoofdweg 57, bedrijfspand bouwen.
Sint Francisbaai 33, dakkapel aanbrengen en dakkapel vernieuwen. Merellaan 447, woning uitbreiden.
Standaardmolen 56, entree en berging uitbreiden.

AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING, MELDINGEN VAN EEN BOUWVOORNEMEN: VRIJSTELLINGSPROCEDURE


1. Bizetstraat 7, dakkapel aanbrengen en dakkapel vernieuwen.
2. Brahmsstraat 157, woonhuis uitbreiden.
3. Sint Francisbaai 33, dakkapel aanbrengen en dakkapel vernieuwen.

4. August Renoirrade 1 en 2, blokhutje plaatsen.
Aan de bij 1 genoemde aanvraag voor een bouwvergunning kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met anticipatie op de herziening van het bestemmingsplan door toepassing van artikel 50 lid 4 van de Woningwet. Aan de bij 2 en 3 genoemde aanvragen voor een bouwvergunning en de bij 4 genoemde melding van een bouwvoornemen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 31 mei 2001, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is eenieder bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN

Verzenddatum 16 mei 2001:
Nederwaard 14, woning uitbreiden.
Schinkelse Baan 8, kantoorruimte uitbreiden.

Verzenddatum 18 mei 2001:
Rivium Quadrant 75, PV-zonnezuil plaatsen.

Belanghebbenden die menen door een van de bovengenoemde beschikkingen te zijn getroffen, hebben de bevoegdheid om tegen die beschikking bij de gemeente een bezwaarschrift in te dienen. Ingevolge de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING DCMR MILIEUDIENST RIJNMOND

Het college maakt bekend, dat overeenkomstig artikel 31, lid 3, van de Gemeenschappelijke Regeling DCMR Milieudienst Rijnmond, vanaf heden ter inzage ligt:

a. jaarrekening 2000;
b. 1e begrotingswijziging 2001;
c. begroting 2002 en meerjarenraming 2002-2005 van de DCMR.

Inzage en inlichtingen
De stukken liggen, op werkdagen, ter inzage. Voor informatie over de stukken kunt u zich wenden tot de heer H.J. de Vries van de unit Handhaving en Vergunningen van de gemeente, telefoon 010-2848662. Voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnum-mer 010-2468402.

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2001

Het college maakt het volgende bekend:

VASTSTELLING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2001

De gemeenteraad besloot in haar vergadering van 2 april 2001 de Algemene Plaatselijke Verordening 2001 (APV 2001) vast te stellen. De Algemene Plaatselijke Verordening 2001 treedt in werking op 1 juni 2001. Op dat tijdstip wordt ingetrokken: de Algemene Plaatselijke Verordening 1998 vastgesteld op 9 maart 1998, zoals nadien gewijzigd op 31 juli 1998 ten aanzien van paragraaf 7 van hoofdstuk 2 en op 3 en 4 juli 2000 ten aanzien van hoofdstuk 3a.

De verordening is een herziening en actualisering van de Algemene Plaatselijke Verordening 1998 (APV 1998). De herziening is tot stand gekomen na het uitbrengen van een evaluatierapport. Bij de evaluatie is gekeken naar de praktische werking, het gevoerde beleid en de wijze van handhaving van de regels in de APV 1998 en zijn aanbevelingen gedaan ter verbetering hiervan.

De APV 2001 vormt het huishoudelijk reglement van de gemeente en bevat tal van regels voor het gebruik van de openbare ruimte. Naast een aantal redactionele en technische aanpassingen zijn de belangrijkste nieuwe bepalingen:

- verbod verontreiniging door honden en verbod loslopende honden (artikelen 2.4.9 en 2.4.10);

- verbod natuurlijke behoefte doen (artikel 4.3).
Ter inzage
De nieuwe verordening, met de bijbehorende stukken en de aanwijzingsbesluiten, ligt vanaf heden ter inzage. Een exemplaar van de verordening is verkrijgbaar bij het Informatiecentrum tegen betaling van de legeskosten.

OPENBARE KENNISGEVING INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft op 17 mei 2001 besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaand(e) motorvoertuig(en).

Verzenddatum 18 mei 2001:
kentekennummer PT-GF-26 ten behoeve van de heer K.J. Vogelaar (bestuurder), wonende Valeriusrondeel 466 te Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd(e) besluit(en), alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en) liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij ons indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is, de stukken inzake de Gemeenschappelijke Regeling DCMR Milieudienst Rijnmond, de nieuwe verordening APV 2001, met de bijbehorende stukken en de aanwijzingsbesluiten en het besluit inzake de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage in de hal bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.