Dienstenbond CNV

Alsnog een onderhandelingsresultaat bij de Hema!!!

Dinsdag 22 mei is er nog overleg gevoerd, op initiatief van de vakorganisaties. Hiermee probeerden wij alsnog tot een oplossing te komen, dat lukte toen niet. Maar woensdagavond is de directie alsnog tot inkeer gekomen en akkoord gegaan met de eisen van de Dienstenbond CNV.
De resultaten op een rij: De CAO krijgt een looptijd van twee jaar (1 februari 2001 tot en met 31 januari 2003).
De loonsverhoging zal in twee delen tot stand komen, 3,8% met ingang van 1 juni 2001 en 3,7% met ingang van 1 april 2002. Totaal 7,5% loonsverhoging.De nieuwe jeugdloonsystematiek en de anciƫnniteitsperiodiek gaan gelden voor nieuw aan te nemen personeel. Voor de huidige medewerkers verandert dus niets. De variabele eindejaarsuitkering zal ook voor nieuwe werknemers gaan gelden. Voor de kinderopvangregeling zal de VWS-tabel worden gehanteerd. Het voorstel om verplicht te werken op een feestdag is geschrapt. Ook het onderzoeksvoorstel doorgroeimogelijkheden in verkoopfuncties is geschrapt.
Wij willen u hierbij bedanken voor uw inzet. Zonder deze inzet was dit resultaat er niet gekomen. Helaas was het deze keer noodzakelijk om het zwaarste middel uit de kast te halen, maar de Hema-directie was niet voor rede vatbaar.
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Geert B. Rijzinga of Richard Leloux, 023 - 565 10 52.

Hoofddorp, 30 mei 2001